Plzeň čeká v pátek svátek jazzu, pokračovat bude v neděli

Druhý ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň se uskuteční tento pátek 11. srpna na stejném místě jako loni, tedy v prostorách zahrady Měšťanské besedy v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při letošním ročníku se vystřídá na pódiu pět dixielandových kapel, z nichž jedna je opět zahraniční. Letošní novinkou festivalu je rozšíření o druhý festivalový den, a to o neděli 13. srpna v areálu Plzeňského Prazdroje od 17 hodin.

„V Plzni jsme hostili již několik kapel z Polska, kde se hraje jazz na opravdu skvělé úrovni. Je nám potěšením do Plzně pozvat ansámbl Dixie Company z Poznaně. Hrají spolu již čtvrt století a sklízí úspěchy po celé Evropě i v zámoří,“ prozradil hlavní hvězdu festivalu Jindřich Jindřich, organizátor akce.

Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2016

Na programu budou i obě plzeňské kapely Jindřicha Jindřicha, vystoupí jak s čistě tradjazzovou kapelou The Dixie Hot Licks, tak s Pilsner Jazz Bandem. Ten se profiluje spíše jako swingový band, ale velká část repertoáru je věnována revivalovému dixielandu.

Organizátoři pozvali i na letošní ročník nejpopulárnější dixielandový soubor v České republice a stálici největšího festivalu této hudby v Evropě, která se odehrává v Drážďanech, Brass Band Rakovník. Pátou kapelou bude J. Brass Band, což je marching-bandová odnož jazzové skupiny J. J. Jazzmen.

Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2016

Stejně jako loni, tak i letos zazní první jazzové tóny nikoliv v zahradě Měšťanské besedy, ale u Katedrály svatého Bartoloměje odkud v 16 hodin vyrazí tradiční neworleánský jazzový průvod všech kapel a za společného hraní známých melodií jako Bourbon Street Parade či When The Saints Go Marching In dopochoduje do Kopeckého sadů, dějiště festivalu.

Vstupenky na druhý ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň jsou v předprodeji za 180 korun. V případě nepříznivého počasí se program festivalu přesune ze zahrady Měšťanské besedy do interiéru besedy.

Mezinárodní dixielandový festival Plzeň finančně podpořil i Magistrát města Plzně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka