Plzeň chce lépe integrovat Romy

Rada města Plzně schválila uzavření smlouvy o partnerství mezi krajskou metropolí a Centrem pro komunitní práci. Cílem projektu je zlepšení integrace Romů v Plzeňském kraji.

Jarní servisní akce AUTO CB

Centrum požádalo zároveň o podporu z Norských fondů v Programu lidská práva na projekt Platforma pro zlepšení integrace Romů v Plzeňském kraji. Dalšími partnery projektu jsou Plzeňský kraj, ARA ART, z. s. a SPOLEČNOST TADY A TEĎ, o. p. s.

„Cílem projektu je vznik Platformy pro zlepšení integrace Romů v Plzeňském kraji, která bude fungovat jako konzultační orgán pro tvorbu a vyhodnocování veřejných politik v Plzeňském kraji. Důležitou součástí projektu je řešení problematiky bydlení. V rámci projektu má být rozvíjen, monitorován a evaluován systém zajišťování bydlení osobám v bytové nouzi (romským jednotlivcům a rodinám) na běžném realitním trhu. Dalšími součástmi projektu jsou realizace vzdělávacích akcí pro zástupce veřejné správy, vzdělávacích institucí i poskytovatelů sociálních a návazných služeb působících v oblasti integrace Romů a realizace informační kampaně. Předpokládaný začátek projektu je 1. října 2021 a ukončení projektu je stanoveno na 30. duben 2024,“ vysvětlila cíle projektu náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Zapojení města Plzně bude spočívat ve spolupráci na obsahové přípravě jednání platformy, účastí na jednáních a kooperací na medializaci výstupů z její činnosti (zveřejňování pozvánek na vzdělávací akce, případně i poskytnutím prostor pro jejich konání).

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka