Plzeň chce pomoci s výchovou mladých golfistů

Plzeňští radní schválili spolupráci města Plzně s Plzeňským krajem, Českou golfovou federací a RGA – regionální golfovou akademií, z. s.

Cílená propagace v Plzni

Cílem Memoranda o spolupráci, které spolu vyjmenované subjekty uzavřou, je zřízení golfové akademie, jež bude vychovávat mladé sportovce se zájmem o golf. Půjde o kontinuální podporu mládeže od sportovní přípravky až po dospělou kategorii se zaměřením na vrcholovou sportovní kariéru.

„Budeme společně pracovat na realizaci programů, které podpoří sportovní golfovou výchovu mladých lidí do 18 let, a to výhradně neprofesionálních sportovců. Vždyť sport je jednou z důležitých složek prevence proti sociálně patologickým jevům ve společnosti,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce mimo jiná spadá i oblast sportu. Vysvětlil, že Česká golfová federace a RGA – regionální golfová akademie se mimo jiné zavazují k organizování takových akcí a projektů v golfových oddílech nejen na území města Plzně, ale v celém Plzeňském kraji, které povedou u mladých lidí k zájmu o pravidelné sportovní golfové aktivity. „Půjde například organizování turnajů či vzdělávacích programů pro trenéry nebo o vytvoření manuálů pro vyhledávání talentovaných golfistů a jejich následné podpoře,“ vysvětlil Roman Zarzycký.

Město Plzeň chce v letošním roce projekt golfové akademie podpořit částkou ve výši 800 tisíc korun. Tento návrh však musí schválit zastupitelé, kteří zasedají 29. března. K dalším bodům spolupráce patří pomoc města při organizaci a propagaci aktivit golfové akademie.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.03.2021 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka