Plzeň chystá další ročník DronFestu, unikátní show se odehraje už počtvrté

První červnový víkend roku 2019 bude v západočeské metropoli patřit dalšímu ročníku oblíbeného festivalu bezpilotního létání DronFest.

Cílená propagace v Plzni

Lidé se mohou těšit na atraktivní program, který přinese kromě osvědčené zábavy i řadu novinek. V rámci festivalu vyhlašují organizátoři také soutěže o atraktivní ceny – DronApp a FotkaFilm. Registrace do soutěže DronApp je již spuštěna, souboj o nejlepší fotku a video z dronu odstartuje v březnu. Festival, který se dostal mezi největší akce svého druhu na světě, pořádá město již čtvrtým rokem a vstupné na něj je zcela zdarma.

„V Plzni máme velmi kvalitní základnu pro technologie spojené s bezpilotním létáním. Tato akce představuje drony a jejich využití široké veřejnosti, a to atraktivní formou, která baví návštěvníky všech věkových kategorií. Oblibu festivalu potvrzují i čísla, za poslední tři roky zavítalo na DronFest více než 19 tisíc lidí. Jde o jedinečnou příležitost vidět na jednom místě velké osobnosti bezpilotního létání, nejvýznamnější výrobce dronů a exkluzivní zahraniční hosty, to vše je záruka nevšedního zážitku. Jsem moc rád, že západočeská metropole může tuto unikátní show lidem nabídnout,“ řekl primátor města Plzně Martin Baxa.

„Program bude jako každý rok nabitý, chybět nebude veletrh dronů, přednášky na nejrůznější témata nebo exhibiční závody dronů v jediné městské FPV aréně v České republice,“ doplnil technický náměstek Pavel Šindelář, pod něhož patří organizátor celé akce Správa informačních technologií města Plzně.

„Kompletní program odtajníme v průběhu následujících měsíců, už teď ale můžu prozradit, že se lidé mohou opět těšit na Petra Jana Juračku, který svým poutavým vyprávěním o cestování s drony v loňském roce nadchl do posledního místa obsazený přednáškový sál. Přijede také Radim Kolibík, fotograf, jehož snímky ohromují celý svět nebo herec a režisér Antonín Procházka mladší, který vezme diváky do zákulisí filmového průmyslu,“ uvedl Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Za zmínku stojí i soutěže, do kterých se lidé v rámci DronFestu mohou přihlásit – DronApp a FotkaFilm. „DronApp je soutěž pro studenty do 30 let. Ti se mohou přihlásit s nápadem, který najde využití v tomto rychle se rozvíjejícím průmyslu. Může jít přitom o projekt z různých oblastí – například konstrukční nebo inovační řešení, aplikace, design atd. Pro vítěze máme připravené hodnotné ceny. Registrace je možná do 3. března na webových stránkách festivalu www.dronfest.cz,“ vysvětlil Tomáš Cholinský, vedoucí oddělení Podpory podnikání Správy informačních technologií města Plzně.

Na účast v soutěži DronApp pozitivně vzpomíná dnes 19letý Petr Šíma z Klatov. Student Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze zvítězil v ročníku 2017 a svůj talent rozvíjí v Plzni dodnes. „Účast v soutěži mi dala cenné zkušenosti - vytvářel jsem aplikaci sloužící k ovládání dronu, která měla řadu funkcí. Zdokonalil se v programování a navíc jsem posléze dostal nabídku další spolupráce. Aktuálně tak vyvíjím pro Správu informačních technologií města Plzně aplikaci, která bude sloužit k přesnému měření, konkrétně v rámci inspekce mostů. Můžu tak zůstat u něčeho, co mě začalo během soutěže opravdu bavit.“

Další z uvedených soutěží – FotkaFilm – bude vyhlášena v průběhu března. Do souboje o nejlepší fotografii a video z dronu každoročně obdrží organizátoři desítky originálních snímků.  Informace o festivalu budou pravidelně aktualizovány jednak na webu www.dronfest.cz, ale zájemci mohou sledovat i facebookové stránky DRONFEST PLZEŇ.

Podle radního pro oblast podpory podnikání a Smart Cities Vlastimila Goly jsou aktivity města Plzně související s drony, tedy i DronFest, součástí konceptu Smart City Plzeň. Ten má za cíl přinášet taková řešení v různých oblastech, jež vylepšují a zpříjemňují život obyvatelům západočeské metropole.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.02.2019 10:45



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka