Plzeň chystá na neděli adventní program, lidé ho mohou sledovat online

Město Plzeň připravilo na 13. prosince adventní hodinový pořad pro své občany.

Cílená propagace v Plzni

Živé vysílání s hudebním programem jim nabídne známé písně v podání plzeňských umělců i rozhovory se zajímavými hosty, kteří se ve své práci věnují péči o potřebné. Vysílání začne v 17:00 hodin. Lidé jej mohou sledovat na Facebooku Plzeň.eu, Plzeň2015 a YouTube, první půlhodinu bude přenášet také TV ZAK, z dalšího programu připraví regionální televize sestřih na neděli 20. prosince.

„Programem naladěným do předvánoční atmosféry chceme udělat radost všem Plzeňanům. Uvědomujeme si, že letošní advent je jiný, museli jsme oželet řadu akcí, které si v Plzni obvykle v tomto čase užíváme. Právě proto bych chtěl všechny pozvat k živému vysílání, ke společně strávenému nedělnímu odpoledni. Současně chceme tímto poděkovat zdravotníkům a pracovníkům v sociálních službách, dobrovolníkům i veřejnosti za zodpovědný přístup,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

V Autobusové hale v areálu DEPO2015, odkud se bude živě vysílat, vzniknou dvě scény. Jedna bude určena pro rozhovory, druhá pro hudební vystoupení. Plzeňané se mohou těšit na písně v podání známého plzeňského dětského sboru Andílci, vystoupení mužského vokálního kvintetu Hlasoplet, který mimo jiné představí i jedinečnou Plzeňskou koledu. V podání Báry Zemanové zazní nejen písně s vánoční tématikou a malý lidový soubor MLS vystoupí s tradičními koledami. Na přání zahraje a zazpívá rocková kapela Hibaj, v níž působí i několik lékařů.

„V rozhovorech nabídneme například povídání s koordinátorkou projektu Mosty Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM v Plzni Janou Pittnerovou, která je dobrou duší centra, a především Linky pomoci, na jejímž fungování se podílí město. Mluvit budeme o pomoci potřebným, o tom, jak linka funguje, kdo na ni může zavolat a podobně. Připraven máme také rozhovor s vrchní sestrou infekční kliniky Fakultní nemocnice Plzeň Marcelou Prayerovou, jež se stala ve veřejném hlasování NEJ sestřičkou roku 2020 a sama tuto cenu vnímá jako poděkování všem zdravotním sestrám. Hostem ve studiu bude i Eva Žípková, vedoucí Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, který spadá pod Městský ústav sociálních služeb,“ přiblížila vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně Jana Komišová. Město chce prostřednictvím těchto hostů přiblížit veřejnosti život lidí, jejichž každodenním posláním je péče o potřebné.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 12.12.2020 08:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka