Plzeň hostí od úterka mezinárodní sportovní hry seniorů

Ve dnech 10.-13. července se uskuteční mezinárodní sportovní hry Rady seniorů ČR. Tentokráte připadlo pořadatelství Plzni. Záštitu nad akcí převzali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní zahájení sportovního klání proběhne v úterý 11.7.23017 v 9.00 hodin na atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech (vedle Středního odborného učiliště elektrotechnického).

Zahájení se zúčastní kromě představitelů RS ČR také představitelé vlády ČR, Plzeňského kraje i města Plzně. Účast přislíbila ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marksová, ministryně pro místní rozvoj Ing. Karla Šlechtová, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, chybět by neměl ani primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Celkem je přihlášeno 20 osmičlenných družstev, nechybí ani zahraniční účastníci z Maďarska, Slovenska, Polska a Německa. Soutěžit se bude v desetiboji, který zahrnuje: běh (muži 60 m, ženy 40 m), basketbal (hod basketbalovým míčem do basketbalového koše s odrazovou deskou ze vzdálenosti 6 m, 3 pokusy), běh s tenisovým míčkem na tenisové raketě (běh do vzdálenosti 30 m na čas), hod šipkami (do terče 50 x 50 cm ze vzdálenosti 2,5 m), transport břemene na kolečku (váha 5 kg, 10 m tam i zpět kolem mety), hod kroužky (průměr 30 cm, kužel z umělé hmoty o výšce 50 cm z vzdálenosti 3 m), střelba golfovým míčkem a holí (na terč 30 x 30 cm ze vzdálenosti 5 m, 3 pokusy, hole pro praváky i leváky), střelba hokejkou a tenisovým míčkem na malou hokejovou branku ve vzdálenosti 10 m (3 pokusy, branka o rozměrech 60 x 35 cm, hokejky pro praváky i leváky), hod gumovým granátem na plošný cíl (cíl ve vzdálenosti 12 m pro muže a 8 m pro ženy. Cíl o rozměrech 1 x 1 m, 2 x 2 m  a 3 x 3 m). střelba vzduchovkovou puškou (vleže na terč 15 x 15 cm, 3 nástřely a 3 soutěžní rány, vzdálenost 10 m). V případě nepříznivého počasí se sportovní hry budou konat v tělocvičnách v areálu Středního odborného učiliště elektrotechnického.

Na 12. července je připraven doprovodný program, v jehož rámci mohou účastníci navštívit Plzeňský prazdroj, Techmanii, Loosovy interiéry, Moving station i historické centrum Plzně.

Organizačně zajišťuje akci plzeňské Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM,z.s., které je členskou organizací Rady seniorů.

Organizátoři zvou diváky nejen z řad seniorů, aby přišli povzbudit soutěžící, kteří prokazují, že sportovat i soutěžit se dá v každém věku.

Program pro veřejnost:

9:00 – 9:30          uvítání účastníků, zahájení sportovních her, prezentace soutěžních disciplín, slib závodníků

9:30 – 12:15        soutěžní disciplíny

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.07.2017 10:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka