Plzeň je připravena poskytnout milion na pomoc po tornádu, přispěje i kraj

Město Plzeň je připraveno poskytnout ze svého rozpočtu milion korun na pomoc oblastem postiženým ničivým tornádem.

Jarní servisní akce AUTO CB

To zasáhlo ve čtvrtek večer 24. června Hodonínsko a Břeclavsko a zanechalo za sebou spoušť a obrovské škody. Primátor města Plzně Martin Baxa v souvislosti s tím svolává na 8. července mimořádné jednání zastupitelstva, které poskytnutí finanční pomoci projedná.

„Jde o katastrofu, jež v okamžiku změnila život a osudy tolika lidem. Bohužel i zde v Plzni si stále ještě pamatujeme na ničivé povodně ze srpna 2002, a proto víme, jak je nyní zapotřebí každá podpora. Složky integrovaného záchranného systému odvádějí na místě skvělou práci, úplné odstranění následků ale bude dlouhou cestou, na niž bude potřeba hodně peněz. Proto se i my chceme zapojit,“ uvedl Martin Baxa. Do doby jednání zastupitelstva město zjistí, kam konkrétně a na jaký účel finanční prostředky pošle. Podle primátora se již také ozývají Plzeňané s nabídkou pomoci.

Plzeňský kraj podpoříoblasti zasažené tornádem na jižní Moravě

Vzhledemk mimořádným událostem v Jihomoravském kraji budev pondělí Rada Plzeňského kraje projednávat finančnípodporu oblastem zasaženým tornádem. Rozhodnutí krajské radybude schvalovat na svém mimořádném jednání ZastupitelstvoPlzeňského kraje.

„Ještě v noci jsmespolečně s hejtmany nabídli pomoc Jihomoravskému kraji.Záchranné složky Plzeňského kraje už v nočních hodináchzaslaly svou nabídku přímé pomoci ústřednímu týmuministerstva vnitra, který záchranné a likvidační prácekoordinuje. Na pondělním jednání rady budeme projednávatfinanční pomoc cílenou přímo do zasažených obcí. Svolámk projednání finanční podpory také mimořádnézastupitelstvo, abychom obce a obyvatele jižní Moravy podpořili conejdříve,“uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Záchrannéa likvidační práce na místě centrálně koordinuje dlelegislativy Ministerstvo vnitra ČR. Zástupci Integrovanéhozáchranného systému Plzeňského kraje jsou s koordinačnímtýmem v kontaktu a jsou připraveni k okamžité pomoci.

ilustrační foto pixabay

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.06.2021 10:37



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka