Plzeň má program prevence kriminality pro letošní rok

Zastupitelstvo města Plzně schválilo nový akční plán – Program prevence kriminality města Plzně 2023. Vychází z Koncepce prevence kriminality města Plzně na období 2023–2028.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akční plán obsahuje souhrn všech strategických cílů a priorit a konkrétních opatření, které bude město realizovat v průběhu letošního roku.

„Město Plzeň dlouhodobě podporuje systém prevence. Naší prioritou je tento systém ještě více podpořit, součástí plánu je proto pomoc a podpora obětem trestných činů, zaměříme se na pomoc zvlášť zranitelným osobám, chceme rovněž poskytovat pomoc a podporu pachatelům trestné činnosti v boji proti recidivě a koordinovat jejich resocializaci,“ uvedl Jiří Winkelhöfer, radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality. 

Akční plán dále obsahuje komplexní a koordinovaný přístup k řešení kriminality v rizikových lokalitách, přičemž se zaměřuje nejen na projevy, ale i příčiny problémů. „Dále chceme také zvýšit povědomí veřejnosti o možnostech ochrany. V neposlední řadě podpoříme programy monitorující vývoj kriminality páchané dětmi na dětech, systémově se zaměříme také na posílení prevence kybernetické kriminality,“ doplnil radní Jiří Winkelhöfer.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka