Plzeň má ve Skvrňanech nový sportovní areál pro talentované fotbalisty i žáky

Plzeň nechala vybudovat na ploše více než 13 tisíc metrů čtverečních nový Sportovní areál Skvrňany.

Cílená propagace v Plzni

Tvoří jej fotbalové hřiště s přírodní trávou a tréninková multifunkční plocha. Součástí stavby za 39 milionů korun bez DPH byly i opěrné zdi vyrovnávající výškové rozdíly a komunikace pro pěší umožňující přístup k hřištím. Areál bude sloužit především Regionální fotbalové Akademii Plzeňského kraje a Klubové fotbalové akademii Viktoria Plzeň, stejně tak žákům sportovních tříd 33. základní školy a v rámci školní výuky 15. základní škole. Zhotovitelem byla společnost POHL cz, a. s., odštěpný závod Plzeň.

„Naším cílem je podporovat sport na území města Plzně, a to nejen vrcholový a profesionální, ale hlavně i ten zájmový a volnočasový. Chceme motivovat děti i mladé lidi k pohybu. Malým i větším sportovním klubům proto poskytujeme dotace a snažíme se také zkvalitňovat sportoviště a zázemí. Sportovní areál ve Skvrňanech je toho důkazem,“ řekl primátor Martin Baxa.

„Komplex jsme vybudovali na našem městském pozemku. V jeho severní části se nachází fotbalové hřiště s přírodní trávou o rozměrech 105 krát 68 metrů. Je navrženo tak, aby se na něm mohly hrát nejvyšší žákovské a dorostenecké soutěže. Dále bylo zbudováno tréninkové multifunkční hřiště o rozměrech 50 krát 51 metrů a tréninkový kopec neboli takzvaný powerhill s umělým travním kobercem o celkové ploše 2550 metrů čtverečních,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký. Areál byl zkolaudován 30. července 2019. Projekt měl na starost Odbor správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Nový sportovní areál bude sloužit mladým talentovaným fotbalistům Regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje a také Klubové fotbalové akademii Viktoria Plzeň. „V průběhu školního roku bude rozcvičovací hřiště využíváno také žáky 15. základní školy a 33. základní školy při hodinách tělesné výchovy. Přesný rozpis využití bude dohodnut mezi nájemcem areálu a zástupci jednotlivých základních škol vždy před zahájením školního roku,“ doplnila Karolina Fric, vedoucí oddělení sportovišť magistrátního odboru správy infrastruktury.

„Tento nově vybudovaný areál umožní systematickou a ještě efektivnější sportovní přípravu členů fotbalových akademií a současně jasně potvrzuje dlouhodobou a cílenou podporu města Plzně sportu a tělovýchově mládeže, za což městu patří naše velké poděkování,“ zdůraznil Tomáš Paclík, prezident FC Viktoria Plzeň.

Zhotovitelem investiční akce byla společnost POHL cz, a. s., odštěpný závod Plzeň. Stavět se začalo v říjnu 2018, dokončeno bylo v červenci 2019. Zpracovatelem projektové dokumentace byl RAVAL projekt v.o.s., hlavním projektantem Jan Valko.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka