Plzeň natáčí podcasty se startupisty a odborníky na podnikání

Zajímavé podcasty, neboli záznamy mluveného slova umístěné na internet, vznikají v novém studiu Správy informačních technologií města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Moderátoři si k mikrofonu zvou začínající inspirativní podnikatele a také odborníky na nejrůznější oblasti spojené s business sférou. Soubor nahrávek nazvaný SIT Port podcast je zdarma k poslechu a stažení na několika platformách.

„Tato nelehká doba nepřeje osobnímu kontaktu a konání nejrůznějších akcí. Proto se snažíme maximálně využít možnosti online světa a hledat další kanály ke komunikaci s veřejností. Podcasty se stávají velmi vyhledávaným zdrojem informací a zábavy a já jsem rád, že se podařilo dát dohromady zajímavý koncept, který si našel své posluchače,“ řekl primátor Plzně Martin Baxa.

SIT Port podcast vychází jednou za 14 dní, střídají se přitom epizody, v nichž vystupují začínající podnikatelé, takzvaní startupisté, a odborníci na nejrůznější témata spojená s businessem. „Jedním z pilířů SIT Portu, kterému se věnujeme, je právě práce s technologicky orientovanými startupisty a jejich podpora při startu podnikání. Vzhledem k tomu, že tato komunita stále narůstá, je určitě o čem mluvit. Jejich příběhy jsou inspirativní, jsou nejen o úspěších, ale také o tom, co museli po cestě za fungujícím podnikáním překonat, co se tak úplně nepovedlo. Toto povídání může být pro další inovátory, kteří s podnikáním chtějí začít, zajímavý zdroj informací a motivace do budoucna,“ zhodnotil Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Druhý typ podcastu se pak věnuje odborným tématům, od marketingu, přes právní záležitosti až po trénink měkkých dovedností. „Zmíněné podcasty jsou určitě směrované primárně k podnikání, ale jsem přesvědčený, že poslech může být zajímavý v podstatě pro každého, kdo si chce rozšířit obzory. Třeba to, jak si udržet vnitřní motivaci, vystupovat sebevědomě, umět prodat svůj nápad, to jsou oblasti, které prostupují i do dalších oblastí našeho života. Odborníci, kteří v podcastech vystupují, školí startupisty a další členy naší komunity v rámci workshopů, proto víme, že se jedná o zkušené profesionály, kteří předávají cenné rady,“ vysvětlil Tomáš Cholinský, ředitel úseku SIT Port Správy informačních technologií města Plzně.

Není bez zajímavosti, že pro účely nahrávání vzniklo nové studio v areálu Správy informačních technologií v Cukrovarské ulici v Plzni. Zde se kromě zmíněných podcastů natáčí také video rozhovory s řediteli středních škol v Plzeňském kraji. Magazín dostal název Kam na školu. Jedná se o pořad pro budoucí středoškoláky a jejich rodiče, v němž se dozvídají důležité informace potřebné pro výběr dalšího studia. Díky němu se v současnosti mohou prezentovat střední školy místo klasických dnů otevřených dveří.
 
SIT Port podcasty naleznou zájemci na několika platformách, konkrétně se jedná o Google, Apple a Spotify. Rozhovory se startupisty a odborníky lze poslouchat buď online nebo po stažení v off-line režimu. Jejich kompletní souhrn je k dispozici také na webových stránkách SIT Port https://www.sitport.cz/podcasty/, zde jsou umístěny i všechny díly magazínu Kam na školu https://www.sitport.cz/projekty/kam-na-skolu/.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka