Plzeň o víkendu hostí festival o těhotenství a porodu

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství nabídne nastávajícím maminkám i jejich blízkým jedinečný prostor pro setkávání s celou řadou odborníků a získání informací o těhotenství, porodu i péči o dítě.

Cílená propagace v Plzni

Na oba dva dny jsou v Moving Station připraveny zajímavé přednášky, v sobotu se navíc po celý den uskuteční i doprovodný program, který zahrnuje bezplatné poradny, dobročinný bazárek, klub chytrého hraní Rubikon a projekci fascinujícího dokumentu Mikrozrození. Doprovodný program nabídne také řadu stánků, kde se maminky seznámí mimo jiné s látkovými plenami, šátky na nošení dětí, přírodní kosmetikou, knihami nebo informačními weby. Nebude chybět zdravé občerstvení.

Česká republika se už podvanácté připojuje ke Světovému týdnu respektu k porodu, jehož letošní téma zní: 40 týdnů? Každý porod má svůj pravý čas. Organizátorka festivalu v Plzni dula Žaneta Kubešová považuje toto téma za velmi aktuální: „Zatímco pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO) je normální fyziologický začátek porodu mezi 37. a 42. týdnem těhotenství, v České republice je tomu mnohdy jinak. Ženám se často už ve 40. týdnu nabízí vyvolání porodu, i přestože není pro tuto intervenci opodstatněný důvod a těhotenství je fyziologické.“ Nejen tomuto tématu se bude ve své nedělní přednášce Porod má svůj čas věnovat Ivana Königsmarková, prezidentka UNIPA (Unie porodních asistentek).

Mezi sobotními přednášejícími budou Martin Nemrava, předseda správní rady APODAC (Asociace pro porodní domy a centra), s tématem Jak (ne) rodí muži v Čechách, Alexandra Wolfová a Markéta Vokáčová z oblíbeného komunitního portálu www.ProMaminky.cz a www.MujPorod.eu, Lucie Marešová, která poradí Jak prožít šestinedělí v klidu, nebo Vanda Schreierová a Denisa Písaříková s přednáškou o Vaničkování a nošení dětí na těle. Na neděli je kromě přednášky Ivany Königsmarkové připravena také přednáška lékaře Tomáše Lebenharta s názvem Zdravé dítě z pohledu zkušeného pediatra.

Nastávající maminky i otcové jistě ocení, že v sobotu budou v rámci doprovodného programu fungovat bezplatné poradny, ve kterých si mohou pohovořit s porodními asistentkami, dulami, laktačními poradkyněmi i odborníky na nošení dětí v šátcích a ergo nosítkách. „Po celou sobotu bude vytvořen příjemný prostor pro získávání nových informací, sdílení zkušeností, nakupování nebo jen setkání s přáteli nad podobnými tématy s možností konzultace s odborníky. Vzhledem k tomu, že festivalový doprovodný program má vstup zdarma, je jedinečnou šancí pro všechny těhotné ženy či rodiny s dětmi, které chtějí znát odpovědi na své otázky. A také nedělní program bude velmi podnětný a plný vyhledávaných odborníků,“ zve Žaneta Kubešová.

Možnost diskutovat nabízí organizátorka i v sobotu večer, po zhlédnutí dokumentárního filmu Mikrozrození, který sleduje poslední vědecký výzkum a ukazuje, že způsob, jakým přicházejí děti na svět, má velký vliv na jejich celoživotní zdraví a možná i na budoucnost lidstva. Zaměřuje se na děti narozené císařským řezem a na to, jak zachránit jejich imunitu.

Vstupenky na přednášky a film je možné zakoupit prostřednictvím www.smsticket.cz nebo na místě ve dnech konání festivalu. Vstup na celý doprovodný program v sobotu 20. 5. je zdarma.

Program: sobota 20. 5. 2017
9:00 - 10:30  Svůj porod máte ve svých rukou (Alexandra Wolfová)
10:45 - 11:30  Jak prožít šestinedělí v pohodě a klidu (Lucie Marešová)
11:45 - 13:15 Vaničkování a nošení dětí na těle (Vanda Schreierová)
13:15 – 14:45 čas na oběd, pauzu, sluníčko, procházku, nákupy, cokoli
15:00 - 16:45 Jak (ne)rodí muži v Čechách (Ing. Martin Nemrava, MBA)
17:00 filmový večer promítání filmu MIKROZROZENÍ + následná diskuze s odborníky
Po celý den doprovodný program: stánky, bezplatné poradny, dětský klub chytrého hraní Rubikon, dobročinný bazárek, občerstvení.

Program: neděle 21. 5. 2017 (jen přednášky, není doprovodný program)
9:00 - 10:30 Zdravé dítě z pohledu zkušeného pediatra (MUDr. Tomáš Lebenhart)
11:00 - 13:00 Porod má svůj čas (Ivana Königsmarková)

20. a 21. 5. 2017
Moving Station, Koperníkova 56 (Most I. M. Jirouse), Plzeň

Kompletní přehled o Světovém týdnu respektu k porodu v Plzni:
http://www.respektkporoduplzen.cz/
https://www.facebook.com/respektkporoduplzen/



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka