Plzeň ocenila své dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách

Město Plzeň ocenilo své dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách. Dějištěm 9. sletu, tedy akce Anděl 2015, byl velký sál Měšťanské besedy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní večer, při němž si nejvyšší ocenění neboli Zlatého anděla pro rok 2015 převzal ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec, uspořádal Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve spolupráci s kanceláří primátora. 

„Letos přesně uprostřed mezi Mezinárodním dnem zdravotně postižených a Mezinárodním dnem dobrovolnictví děkuje město, víceméně symbolickými dary a svátečním večerem, všem obětavým, nezištným a laskavým lidem. Těm, kteří pomoc bližnímu vnímají jako běžnou a nedílnou součást vlastních životů. Město tímto večerem vyjadřuje zároveň úctu a uznání každému z dobrovolníků, bez nichž jsou sociální služby nemyslitelné,“ řekl primátor Plzně Martin Zrzavecký. 

Devátý andělský slet, k jehož svátečnímu duchu přispěla Baletní školička a sólisté baletu Divadla J. K. Tyla v Plzni, přivítal přes 200 oceněných, nominovaných plzeňskými organizacemi poskytujícími sociální služby. Všichni tito pak převzali z rukou primátora Martina Zrzaveckého a náměstkyně pro oblast sociálních věcí Evy Herinkové titul Anděl 2015, titul Andělské ruce 2015 a titul Dobrá duše 2015.

„Město nezapomíná ani na ty, kteří se velmi zasloužili o zkvalitňování sociálních služeb, ale slavnostního večera už se bohužel nedožili. I letos proto byla udělena cena In memoriam. Titul Dobrá duše 2015 právem náleží Antonínu Nevolovi, řediteli Salesiánského střediska mládeže – domu dětí a mládeže Plzeň. Získal ji za obětavou práci s mladými lidmi naplněnou laskavostí, dobrotou a vírou. Odešel velmi nečekaně a velmi předčasně,“ uvedla Eva Herinková. Zmíněné ocenění převzal zástupce salesiánů František Hroch.

Pošesté se 4. prosince otevřela i pomyslná Zlatá andělská síň, aby do ní po Anně Srbové, Miroslavu Valinovi, Karlu Ženíškovi, Jiřím Lodrovi a Bohumile Hajšmanové vstoupila další významná postava plzeňských sociálních služeb. „Titul nejvyšší získal člověk, který od roku 1995 stojí v čele jedné z největších organizací poskytující sociální služby v Plzni a řadu let bojuje za prosazení důstojné a adekvátní odměny pro všechny pracovníky v sociálních službách. Zlatým andělem pro rok 2015 za dlouholetou, obětavou práci směrem k potřebným a osobní přínos plzeňským sociálním službám se stal ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec,“ přiblížila Alena Hynková, vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb, v jehož režii se každoročně sváteční ceremoniál odehrává.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka