Plzeň od pondělka vítá festival Bonjour Plzeň

Od 19. října do 7. listopadu 2015 Alliance française de Plzeň letos připravila již 23. ročník festivalu Bonjour Plzeň!. Festival se bude konat od 19. října do 7. listopadu jako součást programu Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015.

Cílená propagace v Plzni

Ačkoli je tématem letošního roku mládí, program festivalu je různorodý a je určený nejenom pro mladé publikum, ale i pro dospělé. Čekají nás koncerty, filmová představení, výstavy, tematické večery, literární pořady a samozřejmě gastronomie a ochutnávky...

Festival slavnostně zahájí vystoupení úspěšné breakdancové skupiny z Liege, City Breakers, které proběhne 19. října v DEPU2015 ve spolupráci s partnerským městem Liege. Festival nabídne několik výstav: například výstavu GRAFF’MIX CITIES vzešlou ze spolupráce plzeňských středoškoláků s mládeží ze sociálních center z Limoges, dalšího partnerského města Plzně. Výstavu najdete v galerii Fresh Air Gallery. Ujít si nenechte ani výstavu KOMICS IN, která představí práce účastníků komiksové soutěže, kterou jsme na začátku školního roku vyhlásili, a jejímž kmotrem je francouzský komiksový tvůrce, Emmanuel Guibert. A určitě si přijďte prohlédnout výstavu starých školních fotografií a zapište se do francouzské školy generace vašich babiček a dědečků v rámci nabízených dílen. V nabídce najdete kuchařské workshopy a ochutnávky francouzských pochoutek. Například v rámci večera věnovaného městu Mâcon ochutnáte místní gastronomické, ale i kulturní speciality ( krátký dokumentární film, slam nebo beet-box). Již v minulém roce do Plzně zavítalo potulné kino v karavanu, Caravane ensorcelée, které bude i letos promítat krátkometrážní filmy v parku Bedřicha Smetany. 23. ročník Bonjour Plzeň! přichází i s literárními pořady: večer plný slamu ve spolupráci se Slam Poetry International, speciální vydání tradiční Chvilky s pohádkou či autorké čtení básní Karly Erbové. Zapomenout nesmíme ani na francouzský šanson a pop. Spolupracujeme s různými českými i zahraničními partnery: s partnerskými městy Limoges a Liege, s městy Štrasburk a Mâcon, se Slam Poetry International a JOHAN centrem, se spolkem Les Amis du vieux Romenay z Burgundska, s Animánií Plzeň a Svazem západočeských spisovatelů v rámci Plzeňského literárního festivalu. Díky bohaté spolupráci a stálé podpoře města Plzně, Plzeňského kraje i společnosti Plzeň 2015, bude zcela jistě 23. ročník festivalu Bonjour Plzeň! důležitým okamžikem plným kulturních setkání a jedinečných zážitků.

Pro více informací sledujte program festivalu na www.alliancefrancaise.cz/plzen/ a také v distribučních místech Plzeň2015 nebo se přijďte informovat přímo na Alliance Française de Plzeň, náměstí Republiky 12.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.10.2015 17:00



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka