Plzeň opět poskytne dobrovolným hasičům roční příspěvek na dopravu

Roční příspěvek na dopravu ve výši 6 tisíc korun obdrží od města členové jednotek sborů dobrovolných hasičů (JSDH).

Cílená propagace v Plzni

Částku mohou hasiči využívat na koupi jízdného u Plzeňských městských dopravních podniků, pohonných hmot či volnočasových aktivit na relaxaci a odpočinek. Poskytnutí finančního daru schválila Rada města Plzně.

„Jednotky dobrovolných hasičů tvoří významnou a velmi potřebnou složku našeho města. Ve svém volném čase, mnohdy bez nároku na odměnu, pomáhají, zachraňují životy. Jejich práce si velmi vážíme, a proto je touto cestou chceme motivovat a udělit jim lepší podmínky,“ řekl radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer.

V uplynulých letech 2017–2021 činil roční příspěvek na dopravu formou daru 2 tisíce korun, v roce 2022 pak 4 tisíce. Radní nyní rozhodli o dalším navýšení částky. „Z důvodu všeobecného nárůstu cen a energií bude finanční dar za činnost ve sboru poskytnut v letošním roce 2023 a v období let 2024–2026 ve výši šest tisíc korun na osobu za rok. Jedná se o dar za hašení požárů a provádění záchranných prací při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech,“ doplnil radní Jiří Winkelhöfer.

O tento dar může zažádat člen JSDH, který svou činnost v JSDH vykonává na základě uzavřené dohody o členství, a který v uplynulém kalendářním roce splnil předepsaný rozsah odborné přípravy a má platnou lékařskou prohlídku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka