Plzeň podepíše memoranda o spolupráci s fotbalovou a atletickou akademií

Město Plzeň společně s Plzeňským krajem podpoří fotbalovou a atletickou akademii.

Cílená propagace v Plzni

Svůj záměr potvrdí podpisem memorand o spolupráci s příslušnými svazy a kluby. Memoranda mají platit do konce roku 2023. Součástí spolupráce je i pravidelná finanční podpora z městského rozpočtu. Pro rok 2020 schválili zastupitelé města Plzně na únorovém zasedání pro fotbalovou akademii tři miliony korun a pro atletickou akademii milion korun, stejné částky jsou alokovány i pro následující roky.

„Jsem rád, že se město Plzeň koncepčně a dlouhodobě zabývá výchovou mladých talentů. Společně s Plzeňským krajem máme zájem na tom, aby se rozvíjel mládežnický fotbal i atletika. Město již s fotbalovou akademií uzavřelo podobné memorandum v roce 2015. Jeho platnost vyprší 30. června letošního roku, nový dokument tuto spolupráci prodlouží. Atletickou akademii podporujeme nově od letošního roku,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký, jenž má v gesci sport. Doplnil, že memoranda upravují pouze obecnou formu spolupráce s tím, že konkrétní podoba bude předmětem dalších jednání a z nich vyplývajících dohod.

Za atletickou akademii podepíšou memorandum zástupci Atletického klubu Škoda Plzeň z.s., za fotbalovou zástupci Nadačního fondu regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje.

Město Plzeň v současné době podporuje šest sportovních akademií, a to fotbalovou, hokejovou, tenisovou, házenkářskou, triatlonovou, a od letoška nově i atletickou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka