Adventní benefiční koncert Hospicu sv. Lazara podpořilo město

Zastupitelé města Plzně schválili poslední poskytnutí dotace v rámci Průběžného dotačního programu „Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021“ z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně na rok 2021.

Jarní servisní akce AUTO CB

Finanční příspěvek ve výši 25 tisíc korun získá Hospic svatého Lazara, z. s. na adventní benefiční koncert v katedrále sv. Bartoloměje.

„Orgány města Plzně se v uplynulých měsících zabývaly žádostmi ze třetí a čtvrté uzávěrky dotačního programu, celkem bylo odboru kultury doručeno 13 žádostí. Po jejich kontrole musely být některé žádosti vyřazeny z důvodu nedodržení podmínek vyhlášeného dotačního programu a platných Zásad poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Plzně. Komisi kultury Rady města Plzně bylo předloženo celkem deset žádostí, ta doporučila k podpoře devět z nich. Rada města Plzně na svém jednání v říjnu schválila poskytnutí dotace osmi žadatelům a zastupitelé dnes schválili podporu poslednímu subjektu,“ vysvětlila Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Adventní koncert v katedrále sv. Bartoloměje se uskuteční 21. prosince 2021 od 19 hodin. Hlavním bodem programu budou písně souboru Coro Carrisimi Linz, dále vystoupí pěvecký sbor při Církevním gymnáziu v Plzni a orchestr složený ze studentů Hudební školy hlavního města Prahy a hudebních gymnázií z Prahy a rakouského Lince.  V jejich podání ožijí skladby mistrů barokní a klasické hudby. Výtěžek z prodeje vstupenek podpoří činnost hospice. Koncert se koná pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy a hejtmanky Plzeňského kraje Ilony Mauritzové.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka