Plzeň podpoří Linku bezpečí, domácí hospicovou péči i nákup kotců pro psy

Město Plzeň poskytne neinvestiční dotace třem subjektům v celkové výši 226 tisíc korun. Zastupitelé města schválili také poskytnutí jedné investiční dotace ve výši 200 tisíc korun organizaci NADĚJE na pořízení automobilu pro provoz sociálních služeb.

Cílená propagace v Plzni

 Finanční prostředky jsou poskytnuty z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

„Částkou 50 tisíc korun podpoříme Linku bezpečí pro děti a mládež z našeho města. Sto tisíc korun obdrží Domov – plzeňská hospicová péče na podporu hospicové péče v Plzni a okolí. Městská charita získá příspěvky na mimořádnou pomoc osob bez domova ve výši 50 tisíc korun a na pořízení kotců pro psy v Domově sv. Františka 26 tisíc korun. Organizace NADĚJE získá finanční příspěvek na nový automobil 200 tisíc korun,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Linka bezpečí je určena pro děti a mladé lidi v tíživých a krizových situacích. Organizace předpokládá, že v roce 2021 se na službu obrátí kolem 145 tisíc dětí.

Domov-plzeňská hospicová péče, z.ú., je provozovatelem zařízení mobilní hospicové a paliativní péče. Organizace je poskytovatelem nepřetržitých služeb (24 hodin denně, 7 dní v týdnu). Podpora mobilní specializované paliativní péče nebo domácí péče je součástí priorit dotačního programu „Služby a činnosti v sociální oblasti“. „Domov-plzeňská hospicová péče na konci října informoval magistrátní odbor sociálních služeb o plánovaném ukončení poskytování služeb hospicové péče pro dospělé klienty. K ukončení služeb dojde k 1. prosinci 2021. Nově budou cílovou skupinou pouze dětští klienti. Důvodem je nedostatek finančních prostředků,“ doplnila náměstkyně Eliška Bartáková.

Městská charita Plzeň je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem sociálních služeb pro osoby bez domova na území města Plzně (azylové domy, terénní program, noclehárna a nízkoprahové denní centrum). V současné době je kapacita její noclehárny 45 lůžek. Během zimních měsíců je zvýšený zájem o místa v noclehárně a kapacitní možnosti nejsou dostatečné. V případě, že je kapacita noclehárny naplněná, snaží se město prostřednictvím charity zajistit přespání klientů v komerčních ubytovnách. „Pokud zimní měsíce nebudou vyžadovat zajištění dalších kapacit pro přespání na ubytovnách, bude organizace z dotace (případně z její části) hradit nákup vybavení pro dané služby, případně nákup dalších nezbytných potřeb (testery na drogy, palandy a matrace),“ upřesnila Eliška Bartáková. Organizace dále podala žádost na pořízení dvou kotců pro psy. Kotce jsou určeny zejména pro zimní měsíce, aby bylo umožněno přespání i těm osobám bez domova, které mají psa. Kotce budou využívány primárně pro klienty noclehárny, ale zároveň i pro klienty ostatních sociálních služeb Domova sv. Františka.

Organizace NADĚJE je v rámci Plzeňského kraje poskytovatelem celkem tří sociálních služeb – azylové domy, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Služba sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je poskytována terénní formou. Organizace v současné době bojuje s dosluhujícím vozovým parkem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka