Plzeň podpoří nápady v oblasti Smart City, přihlášky jsou na webu

Město Plzeň systematicky podporuje projekty v oblasti Smart City, jejichž cílem je přinášet chytrá řešení pro lepší život obyvatel.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro rozšíření komunikace s občany připravilo na webových stránkách takzvanou kartu projektu, která má sloužit jako prvotní iniciace navrhovaného nápadu, záměru, projektu a podobně. Jejím vyplněním navrhovatel seznámí město se svým nápadem či záměrem. Pokud odborníci vyhodnotí, že je tento podnět přínosný a budou volné finanční prostředky, město realizaci záměru podpoří.

„Město Plzeň může konkrétní záměr zařadit do Akčního plánu strategie Smart City. Realizátor tak bude moci využívat logo Smart City Plzeň. Zároveň dojde k úzké spolupráci s městem, bude možné využít například prostory BIC Plzeň pro videokonference či coworking. Možné je i projednání kofinancování projektu ze strany města,“ uvedl radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Karta projektu je dostupná na https://smartcity.plzen.eu/ke-stazeni.

„Navrhovatel by měl kromě popisu projektu s jeho cíli a uvedením možných partnerů záměru uvést i odhadované náklady na realizaci, případně i reálnou představu o zdrojích financování. Určitě bude relevantní i odhad nároků na další zdroje, tedy lidské, technické i jiné, a také odhad ročních provozních nákladů i úspor. Důležité je projekt propojit s platnou strategií, což znamená uvést jej do správné oblasti, konkrétního cíle a případně i opatření, pokud již navržený projekt pod nějaké spadá,“ upřesnil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Město Plzeň v současné době realizuje řadu projektů podle Akčního plánu ke strategii Smart City. Jde například o vzdělávání učitelů, výuku robotiky, propagaci technického vzdělávání, o usnadnění komunikace občanů s úřady či detekování jízdy na červenou. Odstartovaly také práce na výstavbě centra TechTower, které je určeno pro inovační firmy a start­-upy, úspěšně se rozvíjí projekt rozvoje bateriových trolejbusů, které nahradí některé autobusové linky v městské veřejné dopravě.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.04.2020 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka