Plzeň podpoří novým dotačním titulem zdravotní péči a svozové služby

Zastupitelstvo města Plzně schválilo finanční podporu 12 subjektům ve výši 9,6 milionu korun z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně na Podporu zdravotní péče a svozové služby na letošní rok.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Náš nový dotační program Podpora zdravotní péče a svozové služby vznikl letos proto, že určité sociální služby se v rámci svého poskytování neobejdou bez zdravotní složky. Vzhledem k tomu, že není možné hradit náklady za poskytování zdravotní péče z finančních prostředků určených na poskytování sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, je naší snahou nabídnout poskytovatelům možnost úhrady části nákladů na zdravotní a svozové služby pomocí speciálního dotačního programu. Ale i v minulosti docházelo k finanční podpoře těchto služeb ze strany města, a to v rámci jiných dotačních titulů, případně individuálně podaných žádostí o dotaci,“ vysvětlila Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Podporu od města obdržely Baculus – domov poklidného stáří Vejprnice ve výši sto tisíc korun, Centrum Hájek 115 tisíc korun, Clementas Janovice – domov se zvláštním režimem 40 tisíc korun, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy 154 tisíc korun, Diecézní charita Plzeň na zdravotní péči v Domově sv. Alžběty 806 tisíc korun, Domov – plzeňská hospicová péče 300 tisíc korun, Domovinka – sociální služby 200 tisíc korun. Nejvyšší podporu obdrží Hospic sv. Lazara na hospicovou a paliativní péči – 2,7 milionu korun a Městská charita Plzeň 3,85 milionu korun. Finance budou použity na zdravotní péči v Domově sv. Aloise a Domově pro seniory sv. Jiří. Poliklinika Bory na ordinaci pro osoby bez domova a cizince získá 750 tisíc korun, Sdružení občanů Exodus 85 tisíc korun a Senior residence Terasy půl milionu korun.

Dotační program zastřešuje 4 základní priority:
a) Podpora zdravotní péče ve vybraných zařízeních sociálních služeb (domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem, domovy pro osoby se zdravotním postižením, týdenní a denní stacionáře)
b) Fakultativní služba doprava uživatelů do organizací poskytujících sociální služby
c) Hospicová a paliativní péče (všechny formy poskytování)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka