Plzeň podpoří sbor Kajetán na mezinárodní pěvecké soutěži

Město Plzeň přispěje 50 tisíci korunami dětskému sboru opery DJKT Kajetán na část nákladů spojených s ubytováním na mezinárodní pěvecké soutěži, která se koná 16. až 20. března 2023 ve Vídni.

Cílená propagace v Plzni

Individuální dotaci schválilo ve čtvrtek 9. února Zastupitelstvo města Plzně.

„Kajetán je významným pěveckým souborem, který město Plzeň dlouhodobě reprezentuje. Navíc s účastí na zahraniční soutěži jsou spojeny vysoké náklady, a to zejména na ubytování. Pravidla bohužel neumožňují ubytovat se na jiném místě než určeném pořadatelem, což je mimo finanční možnosti sboru. Z těchto důvodů jsme se rozhodli, že soubor podpoříme individuální dotací,“ odůvodnila radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková.

Dětský sbor opery DJKT Kajetán se loni v listopadu stal dvojnásobným vítězem ve dvou kategoriích celostátní soutěže dětských pěveckých sborů Porta musicae Liberec 2022, a to ve 2. věkové kategorii do 19 let a následně se sbor stal ještě absolutním vítězem celé soutěže. Na základě úspěchu Kajetán přijal účast na mezinárodním klání International Franz-Schubert Choir Competetion Vienna. 

„Tato soutěž bude děti ze sboru motivovat k profesionálním výkonům a zároveň budou moci zviditelnit svou celoroční práci, které věnují velkou část volného času,“ doplnila Eliška Bartáková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka