Plzeň podpoří školní kroužek sborového zpěvu

V 16. základní škole a mateřské škole Plzeň, jež sídlí na Americké třídě, vznikl nový hudební kroužek – Sborový zpěv. Na jeho činnost přispěje i město. Schválili to plzeňští radní na svém jednání v pondělí 1. listopadu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Město Plzeň se zapojilo do výzvy k česko-slovenské iniciativě OnStage v rámci unijního operačního programu URBACT. Cílem iniciativy je přenos dobré praxe z Brna s využitím výuky hudby a dalších uměleckých aktivit pro integraci studentů ze sociálně ohrožených skupin a vyloučených lokalit. V Plzni byla jako vhodná vytipována 16. základní a mateřská škola. Na této škole vznikl kroužek Sborový zpěv, který vede zkušená externí lektorka,“ uvedla radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Město Plzeň přispěje na činnost tohoto kroužku z rozpočtu Odboru školství mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně částkou 20 tisíc korun. „Tyto peníze jsou určeny na nákup ozvučovacího mixážního pultu s mikrofony a na mzdu pro lektorku na první tři měsíce,“ vysvětlila radní. Dodala, že další financování tohoto kroužku bude řešeno v příštím roce s Národním kontaktním místem URBACT pro Českou republiku.

V rámci programu URBACT Evropské unie se česká města zabývají řízením a spoluprací v městských aglomeracích. Snaží se najít řešení například k předčasnému ukončování školní docházky nebo stárnutí populace. Věnují se rovnosti pohlaví, znovuvyužití nefunkčních a zdevastovaných vojenských areálů nebo začleňování romského obyvatelstva do společnosti. V Brně pomáhá skupinová výuka hudby na základních školách například ke kolektivnímu setkávání, sociální soudržnosti i k zapojování komunit do života škol.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka