Plzeň podpoří sportovní akce, mj. světový pohár v silniční cyklistice pro mládež

Částkou 587 tisíc korun podpoří město sportovní akce. Poskytnutí individuálních neinvestičních dotací v rámci programu Podpora sportovních akcí na území města Plzně pro rok 2024 schválilo na svém jednání zastupitelstvo ve čtvrtek 1. února 2024.

Cílená propagace v Plzni

 Podpora jde z rozpočtu Odboru sportu Magistrátu města Plzně

„Cílem programu je finanční podpora konkrétních subjektů a organizací, které pořádají sportovní akci. Smyslem je rovněž podpořit zejména neziskové organizace, které mají omezenou možnost získání finančních prostředků z vlastních zdrojů a pořádají sportovní akci v Plzni,“ popsal Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Částku 35 tisíc obdrží Občanské sdružení ProCit na pořádání již 8. ročníku charitativního rodinného běhu RUN for ProCit, který se koná 20. dubna 2024 v Borském parku. „Akce RUN for ProCit je určena pro širokou veřejnost, rodiny s dětmi s autismem, děti se samotného běhu i účastníky,“ informoval radní Morávek.

Příspěvek ve výši 200 tisíc korun na pořádání dubnového Světového poháru Grand Prix West Bohemia v silniční cyklistice pro mládež ve věku od 15 do 18 let. „Přispějeme také Hockey clubu Pilsen Wolves 140 tisíci korunami na mezinárodní turnaj Pilsen Wolves Cup 2024, celkem 72 tisíci korunami Atletickému klubu Škoda Plzeň na finále krajského mistrovství přípravek v atletice a na finále družstev Plzeňského a Karlovarského kraje mladšího žactva. Talentu Plzeň poskytneme 140 tisíc korun na organizaci 14. ročníku mezinárodního turnaje Memoriálu Miroslava Šafra,“ vyjmenoval Tomáš Morávek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka