Plzeň podpořila vydání publikace Rok v Alpinu

Spolek Alpinum klub Plzeň obdrží od města dotaci 50 tisíc korun na vydání publikace Rok v Alpinu, která by měla do jisté míry vyplnit mezeru na knižním trhu v alpinkářské literatuře.

Cílená propagace v Plzni

Udělení dotace, která tvoří zhruba polovinu nákladů na vydání knihy, schválili zastupitelé. Spolek obdrží finanční prostředky z Fondu životního prostředí města Plzně.

Obrazové alpinkářské knihy vydávané poslední dobou postrádají praktické návody a rady. Publikace Rok v Alpinu chce na rozdíl od nich tuto mezeru vyplnit.  Čtenáři se v ní dozvědí mimo jiné o výsevových a sadbových substrátech, informace o nových kultivarech zajímavých rostlin,  o stavbě skalky a mnoho dalších užitečných rad. 

„Kniha by se měla také dotknout aktuálních témat, a to jsou zelené střechy a otázek kolem ochrany rostlin. Nezanedbatelná bude i výchova k ochraně životního prostředí,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule.

Spolek vydal podobnou publikaci v roce 1982 nákladem 7000 výtisků. V roce 2015 vydal k 55. výročí svého založení rozšířenou publikaci, ale z finančních důvodů pouze v digitální podobě na CD. Letos spolek slaví 60. výročí od založení. Při této příležitosti chce vydat nové aktualizované vydání v tištěné formě. Publikace v nákladu 500 výtisků by měla vyjít v červenci letošního roku.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka