Plzeň pomůže dofinancovat hřiště pro pozemní hokejisty v Liticích

Plzeň pomůže dofinancovat rekonstrukci hřiště pro pozemní hokej v Liticích, tamní tělovýchovné jednotě dodatečně poskytne částku 333 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rozhodli o tom zastupitelé. Stejnou sumou přispěje také Městský obvod Plzeň 6 – Litice a Plzeňský kraj. Všechny tři subjekty tak rychle zareagovaly a podpoří jednotu, které na dokončení projektu za přibližně 17 milionů korun chybí zhruba milion korun.

O finanční dopomoc při dokončení rekonstrukce sportoviště se na nás obrátil Oddíl pozemního hokeje TJ Plzeň – Litice. Ten letos v březnu získal z ministerstva školství dotaci ve výši 8,5 milionu korun, další peníze pak od města Plzně, což byly tři miliony korun, a další prostředky od kraje a obvodu. Z vlastních zdrojů se oddíl zavázal sehnat 2,2 milionu korun,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký, který má ve své gesci i oblast sportu.

Jednota dosud sehnala 1,14 milionu korun, kdy uspořádala veřejnou sbírku, spustila akci Kup si m2, získala prostředky od sponzorů a další. Nicméně stále jí chybí zhruba milion korun. „Vlastní možnosti členů jsou vyčerpané, zvýšení členských příspěvků již také nemůžeme zvolit. Půjčka, kterou má oddíl v záloze, pak velmi zkomplikuje chod v dalších letech. Proto prozatím hledáme jiná řešení,“ uvedl v žádosti o finanční podporu předseda oddílu Michal Hofrichter. Podle jeho slov se blíží konec celého projektu a nutnost jeho finálního dofinancování, jež se má uskutečnit do konce roku. „Město Plzeň se proto rozhodlo spolu s obvodem a krajem pomoci, aby oddíl nepřišel o dotaci a celý projekt bylo možné dokončit,“ dodal Roman Zarzycký.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka