Plzeň poskytla další kulturní mikrogranty

Rada města Plzně schválila poskytnutí dotací čtyřem žadatelům ve výši 59 tisíc korun. Dále souhlasila s poskytnutím pěti dotací ve výši 82 tisíc korun. Ty ještě musí schválit zastupitelstvo.

Cílená propagace v Plzni

„Odbor kultury Magistrátu města Plzně poskytuje i v letošním roce v rámci průběžného dotačního programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 finanční podporu. Celková alokace na letošek je půl milionu korun, zbývající část finančních prostředků pro 3. kolo je ve výši 141 tisíc korun. Odbor přijal celkem 18 žádostí v celkové výši 476 tisíc korun,“ vysvětlila dotační program Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí

Rada města schválila udělení čtyř dotací. „Budou podpořeny akce výstava Josefa Sedláka a Tomáše Staňka v Papírně částkou devět tisíc korun, XVII. Trienále umělecké knižní vazby získá 16 tisíc korun, ELECTICA 12 tisíc korun a Benátská noc – zpátky do Lhoty 22 tisíc korun,“ doplnila náměstkyně Eliška Bartáková.

Radní dále souhlasili s dotacemi v celkové výši 82 tisíc korun na akce – Noc literatury, Mezinárodní den neslyšících, Slavnostní koncert k 20. výročí založení – Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku FOLIGNO. Dále získá podporu akce Na východ od ráje – Velká synagoga v Plzni a podpora putuje i na Velkou knihu komiksů – Bohumil Konečný. Ty ještě musí schválit zastupitelstvo.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka