Plzeň poskytne dotace menším kulturním a uměleckým projektům

Město podpoří sedm menších kulturních a uměleckých projektů příspěvkem v celkové výši 110 500 korun.

Cílená propagace v Plzni

Dotace poskytne v rámci Průběžného dotačního programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2020, jenž vyhlašuje Odbor kultury Magistrátu města Plzně. Příspěvky v maximální výši 20 tisíc korun přiděluje žadatelům v průběhu roku.

„Kulturní projekty podporuje město prostřednictvím dotačních systémů již více než 22 let. Jde nejčastěji o dotování širokého spektra kulturních aktivit zejména neziskových organizací, v některých případech zdánlivě menšinových kulturních a uměleckých akcí a činností," uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková. Doplnila, že takzvané Mikrogranty jsou určeny na projekty, které během roku oživí kulturní dění v Plzni.
 
Podporu nyní dostane například projekt Letní kino Paměti národa, o niž požádala organizace Post Bellum, dále Biskupství plzeňské na Plzeňský betlém, společnost Grafia na vydání knihy běžce K. Wiesnera To ne(dáš) či společnost To město, z. s., na projekt Architektura pro děti. Příspěvky se pohybují v rozmezí od 12 do 20 tisíc korun.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka