Plzeň poskytne téměř milion korun na výuku etikety

Radní města Plzně schválili v rozpočtu celkem 941 tisíc korun na pokračování projektu Etiketa do škol na školní rok 2023/2024.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zajištění rozšířené výuky etikety v základních školách je realizováno prostřednictvím rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy (OŠMT) Magistrátu města Plzně. Finanční prostředky jsou školám uvolňovány postupně podle plánu realizace projektu na jednotlivých školách.

„Jedná se o projektové dny pro žáky 3. ročníků, ve kterých se poutavým způsobem seznámí v rámci společenské výchovy se základy etikety. V každé 3. třídě se v projektu odučí celkem 4 hodiny. Školy mohou projektové dny realizovat vlastními pedagogy, nebo si výuku objednat,“ informovala Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu. Doplnila, že během kurzů se žáci dozvědí mnoho informací o oblékání, stolování, a především společenském chování při různých příležitostech.

Částka na uskutečnění projektu v jedné třídě je 11 364 korun. K realizaci programu se na první pololetí školního roku 2023/2024 zatím přihlásila 4. ZŠ, 10. ZŠ, 22. ZŠ, 28. ZŠ a 34. ZŠ. Nevyčerpané finanční prostředky na tento projekt v rozpočtu OŠMT pro rok 2023 budou převedeny na realizaci projektu do roku 2024 a projekt bude postupně realizován ve všech současných 3. ročnících do konce tohoto školního roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka