Plzeň poskytne základním školám finance na opravy sportovišť

Město Plzeň rozdělí mezi plzeňské základní školy 10 milionů korun na opravu, údržbu a rekonstrukci sportovišť. Finance obdrží 4. ZŠ, 7. ZŠ a MŠ, 13. ZŠ, 21. ZŠ a 28. ZŠ.

Cílená propagace v Plzni

Na svém zasedání to 18. ledna 2024 schválila Rada města Plzně. Poskytnutí peněz z odboru školství mládeže a tělovýchovy bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Celkem 2,7 milionu korun dostane 4. ZŠ v Kralovické ulici na Lochotíně na kompletní rekonstrukci podlahy tělocvičny včetně ochranného obložení stěn. „Povrch podlahy byl již poškozený, popraskaný a odřený. Po letních událostech, kdy během rekonstrukce střech došlo při vydatných deštích k vytopení téměř celé budovy a zvlhnutí podlahových izolací, se jeho stav ještě zhoršil,“ konstatovala Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

7. ZŠ a MŠ na Vinicích obdrží 1,5 milionu korun na kompletní rekonstrukci krytého sportoviště, na výměnu umělého povrchu, opravu podkladního betonu včetně izolace a opravu stěn a jejich obložení. Čtvrt milionu korun poskytne město Plzeň 13. ZŠ na Doubravce na opravu povrchu běžecké dráhy.

Na generální opravu povrchu atletické dráhy na 21. ZŠ na Slovanech vyčlenil odbor školství 2,55 milionu korun. „Dráha je na několika místech poškozena prorůstajícími kořeny stromů, což může být pro žáky nebezpečné. Celkové náklady na opravu činí 4 miliony korun, kdy škola cenu dofinancuje z fondu investic,“ sdělila Lucie Kantorová. Doplnila, že Rada města Plzně rovněž souhlasila s poskytnutím tří milionů korun 28. ZŠ v v Lobzích na opravu havarijního stavu malé tělocvičny, sousedící nářaďovny a lezecké stěny.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka