Plzeň postaví lávku přes silnici na Třemošnou

V souvislosti s výstavbou silnice I/27 v úseku Třemošenský rybník – Orlík spustí město Plzeň výstavbu nové zhruba 130 metrů dlouhé lávky pro pěší a cyklisty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lávka překlene silnici vedoucí z Plzně na Třemošnou i železniční trať do Žatce.  Chodcům i cyklistům umožní bezpečné přecházení silnice od Kamenného rybníka směrem k arboretu Sofronka a Seneckému rybníku.

„Dosud zde pěší i cyklisté přecházeli a přejížděli přes frekventovanou komunikaci a následně na to přes trať v místě, kde není vyznačený železniční přejezd. Vybudování tři metry široké lávky, jež zaručuje dostatek místa pro pohyb chodců i cyklistů, umožní bezpečně překonat silnice i tratě,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa. Podle náměstka primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michala Vozobule stavba lávky začne v těchto dnech, zprůjezdněna a zprůchodněna by měla být do roka. Město se bude finančně podílet také na vybudování veřejného osvětlení podél cesty od železniční zastávky Plzeň – Bolevec směrem k lávce. Město za lávku a osvětlení zaplatí zhruba 25 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka