Plzeň přijme dotaci na asistenty prevence kriminality

Město přijme dotaci ministerstva vnitra z Programu prevence kriminality na místní úrovni na projekt Asistent prevence kriminality.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celkové náklady na projekt jsou 886 tisíc korun, z toho dotace ministerstva činí 580 tisíc korun, zbytek půjde z městského rozpočtu. 

Tento projekt Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně úspěšně realizuje již od roku 2014 a činnost asistentů pokračuje také v letošním roce. „Občané v místní komunitě kladně přijímají oba pracovníky, kteří pracují na pozici asistenta prevence kriminality, což se odráží v bezproblémové spolupráci. V případě potřeby či potíží stále častěji vyhledávají jejich pomoc,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Projekt byl prioritně zacílen na lokalitu Plac, tedy na blok ulic Plachého a Korandovy, koncem roku 2015 byla činnost asistentů směřována i do okolí Centrálního autobusového nádraží Plzeň a ostatních přilehlých ulic, o dva roky později pak i na lokalitu Petrohrad a následně na lokalitu Zátiší.

K povinnostem asistentů kriminality patří mimo jiné dohled nad dodržováním veřejného pořádku ve spolupráci se strážníky Městské policie Plzeň a Policií České republiky v přidělených lokalitách, dále monitorovat tyto prostory za účelem zvyšování bezpečí obyvatel, přispívat k odhalování přestupkové a jiné nežádoucí činnosti pachatelů protiprávního jednání, upozorňování a motivování občanů na nutnost dodržování právních norem, pomoc školám při řešení záškoláctví.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka