Plzeň připravuje cyklostezku mezi Koterovem a Starým Plzencem

Mezi městskou částí Plzeň – Koterov a Starým Plzencem vznikne nová cyklostezka za více než 24 milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město Plzeň uvolní na předfinancování jejího vybudování částku 3,87 milionu korun, tedy sumu, kterou získá na dotaci od Plzeňského kraje po realizaci projektu. Kromě toho by mělo město získat také dotaci z IROP, a to ve výši 20,89 milionu korun včetně DPH.

„Plánovaná cyklostezka využívá nivu řeky Úslavy, která poskytuje rovinatý terén v jinak kopcovitém terénu a zároveň přírodní prostředí v urbanizovaném prostoru. Jedná se o dva spojité úseky v délce 0,7 a 2,5 kilometru, tedy úsek Koterov a úsek Starý Plzenec,“ přiblížil ekonomický náměstek Pavel Kotas. 

Cyklostezka v katastrálním území Koterov je situována jihovýchodně od části Plzeň – Koterov. Začátek úpravy bude v napojení na silnici III/18020 v úseku Koterov – Starý Plzenec, konec úpravy pod dálničním mostem dálnice D5. V současném stavu se v místech stavby cyklostezky v úseku k lávce nachází účelová komunikace, v dalším úseku polní cesta, která slouží pro přístup k okolním zemědělsky využívaným pozemkům.  Realizace akce by měla proběhnout v roce 2018.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka