Plzeň přispěje k roku České hudby 2024

Radní města Plzně schválili vyhlášení dotačního programu s názvem Rok české hudby 2024 v Plzni. Díky němu bude připomenuta řada děl významných hudebních skladatelů a obohacen kulturní, zejména hudební život v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Žádosti budou přijímány pouze prostřednictvím aplikace eDotace od 24. listopadu do 4. prosince letošního roku.

„Na tento speciální dotační program jsme vyčlenili 1,5 milionu korun z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně. Chceme umožnit pořadatelům kulturních akcí, aby zajímavým způsobem připomněli řadu významných výročí spjatých s hudbou. Uplyne 200 let od narození Bedřicha Smetany, před 460 lety se narodil Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic, před 120 lety zemřel Antonín Dvořák a narodil se představitel české hudební avantgardy Emil František Burian,“ připomněla některá z výročí radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. „Věřím, že díky této naší podpoře přispějeme k obohacení kulturního života v Plzni, pomůžeme posílit kredit plzeňských hudebních institucí v celorepublikovém měřítku a prezentovat město Plzeň jako kulturní centrum regionu,“ dodala Eliška Bartáková.

Minimální výše dotace v programu Rok české hudby 2004 v Plzni činí 20 tisíc korun, maximální 250 tisíc korun. Jeden žadatel může podat maximálně dvě žádosti na dva různé projekty. Žádosti je nutné podávat prostřednictvím dotačního portálu města dotace.plzen.eu, kde zájemci najdou i další podrobnosti. Odbor kultury je připraven po předchozí telefonické domluvě poskytnout zájemcům k tomuto dotačnímu programu konzultace.

Rok české hudby je vyhlašován celorepublikově každých deset let. Poprvé se uskutečnil před sto lety k 100. výročí narození Bedřicha Smetany. Ten nadcházející chce poukázat na šíři a pestrost všech žánrů hudby, vzniklých či teprve vznikajících na našem území.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka