Mateřským školám v Plzni město pomůže vybavit zahrady

Poskytnutí finančních prostředků na vybavení zahrad u mateřských škol herními prvky a zahradním nábytkem schválili zastupitelé města Plzně na svém jednání 15. listopadu 2021.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně uvolní ze svého rozpočtu celkem 300 tisíc korun. Mateřské školy získají finance prostřednictvím městských obvodů. Ty, které jsou součástí základních škol, dostanou peníze přímo od odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

„Zastupitelé schválili rozpočtové opatření odboru školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 274 tisíc korun pro Městské obvody Plzeň 1 až 6 a 10. Částka bude mezi těchto sedm obvodů rozdělena podle předem daného kritéria, a to počtu mateřských škol v rámci obvodu a žáků v nich. Rozdělení konkrétních částek pro mateřské školy je v kompetenci městských obvodů podle skutečných potřeb a stavu vybavení zahrad,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová. Doplnila, že radní města Plzně rozhodli již v říjnu, po vyhodnocení potřeb a stavu zahrad ostatních mateřských škol při základních školách, o poskytnutí 26 tisíc korun 17. ZŠ a MŠ na vybavení zahrady v odloučeném pracovišti na Bílé Hoře.

Finanční dotace je účelová, prostředky mohou být použity pouze na vybavení zahrad mateřských škol, například na herní prvky, zahradní nábytek a podobně, a podléhají finančnímu vypořádání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka