Plzeň přispěje na on-line výuku v mateřských školách

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně (OŠMT) uvolní ze svého rozpočtu 200 tisíc korun na nákup licencí vzdáleného přístupu pro mateřské školy.

Cílená propagace v Plzni

Chce jim tak umožnit, aby v případě potřeby mohly realizovat distanční vzdělávání v posledním ročníku předškolní docházky. Pořízení licencí zajistí Správa informačních technologií města Plzně.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky poskytlo v souvislosti s epidemiologickou situací všem základním a středním školám finanční prostředky na pořízení technického vybavení škol tak, aby byli učitelé na školách schopni v případě dalšího omezení provozu realizovat online výuku již od začátku školního roku 2020/2021. 

„Mateřské školy však tento příspěvek neobdržely, přestože novela školského zákona ukládá povinnost poskytovat distanční vzdělávání i dětem v posledním ročníku předškolního vzdělávání před zahájením povinné školní docházky. Rozhodli jsme se tedy využít rezervu v rozpočtu OŠMT ve výši 200 tisíc korun určenou na rozvoj polytechnického vzdělávání v mateřských školách a poskytnout ji na pořízení licencí k zajištění vzdáleného přístupu pro mateřské školy tak, aby v případě uzavření mateřských škol mohlo být zajištěno distanční vzdělávání,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová.
 
Město Plzeň je zřizovatelem 40 samostatných mateřských škol a šesti mateřských škol, které jsou součástí základní školy. Kapacita mateřských škol na území města je zhruba 5200 míst.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka