Plzeň přivítá Polské dny a výstavu 100py

Členové krajské rady odsouhlasili poskytnutí účelových dotací na částečné pokrytí nákladů spojených s realizací projektů: Polské dny v Plzni (190 tisíc korun) a exteriérová výstava 100PY (100 tisíc korun).

Cílená propagace v Plzni

Projekt Polské dny v Plzni se uskuteční v úzké spolupráci s Polským institutem v Praze a regionálními partnery - DEPO 2015, Moving Station a Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje. V rámci projektu proběhne prezentace bohatého architektonického, filmového či hudebního dění v současném Polsku nebo připomenutí polské historie (uskuteční se architektonická výstava Young Polish Architects 2.5D, komiksová výstava Spolu v bublinách, koncert přední rockové skupiny Luxtorpeda, setkání s historiky na téma Poláci a Češi – společně na frontách druhé světové války a v Moving Station „Polský filmový týden“).

Exteriérová výstava 100PY se uskuteční v rámci plzeňských oslav 100. výročí založení Československa. Výstava doplňuje interiérovou výstavu 100 let Československa očima 5 plzeňských generací, kterou pořádá Plzeň 2015 v prostoru DEPO2015 od května do října 2018. Exteriérová výstava umístěná na nádvoří DEPO2015 bude obsahovat výstavní část a část věnovanou dětem. Výstavní část počítá s umístěním přibližně osmi výrazných objektů, které jsou různými způsoby spojeny s důležitými mezníky ve stoleté historii Plzně, Plzeňského kraje a Československa. Dětská část výstavy bude reflektovat vybraná období skrze nejrůznější prolézačky a herní prvky, které se vyskytovaly na sídlištích či v jiném veřejném prostoru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka