Plzeň řeší stížnosti občanů na nepořádek, snaží se reagovat hned

Město Plzeň se snaží okamžitě reagovat na stížnosti občanů, které se týkají nepořádku.

Cílená propagace v Plzni

Podněty Plzeňanů se vždy po oznámení zabývají společně zástupci magistrátního odboru životního prostředí a odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení i další složky města. Snahou je zajistit úklid dané lokality co nejdříve. Příkladem může být jedna z posledních stížností, kdy byl nahlášen nepořádek v Husově ulici nedaleko autobusového nádraží.

„Zástupci obou odborů na místě provedli šetření aktuálního stavu. Na adrese Husova 69 skutečně zjistili obrovské množství odpadků. Kontejner na směsný komunální odpad přetékal a kolem něj se povalovalo velké množství poházených igelitek, PET láhví, starého papíru, textilu a další. Ještě téhož dne se nám podařilo zajistit úklid, který provedla naše městská firma Čistá Plzeň. Současně jsme začali jednat s majitelem o nápravě,“ přiblížil případ primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Objekt v Husově ulici 69 patří společnosti, která se stala majitelem nemovitosti v nedávné době. „V současné chvíli majitel objektu mění smlouvu o svozu odpadu a od června jej bude svážet Čistá Plzeň. Při jednáních s ním bylo dohodnuto, že bude navýšena četnost svozu, kapacita nádoby by tak měla být dostačující. Nově uzavřenou smlouvu s Čistou Plzní majitel doloží na odbor životního prostředí,“ řekl vedoucí magistrátního odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Aleš Průša. Zástupci magistrátu také současně předali informaci Městské policii Plzeň, která začala v lokalitě provádět kontroly, zda nedochází k opakování nepořádku.

Podněty Plzeňané na magistrát posílají nejčastěji prostřednictvím aplikace www.plznito.cz, která funguje od dubna 2015 a slouží k upozornění na závady či poškození veřejného majetku města. Lidé jejím prostřednictvím mohou hlásit například nefunkční osvětlení, nepořádek v ulicích, poničené dopravní značení i zastávky městské hromadné dopravy, poškozené lavičky, zábradlí, dětská hřiště a další. Díky tomu již město vyřešilo 3427 podnětů. Nepořádek je možné hlásit také přímo na odbor životního prostředí či odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    Před nedávnem jsem upozornil na nepořádek v průjezdu Bost Májovka-Smetanovy sady .Nežli přišla kontrola bylo uklizeno potom už zase bordel. Chtěl bych vědět kdo má za toto místo zodpovědnost.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka