Plzeň rozdělí 50 milionů korun na čtyřletou podporu kulturních aktivit

Město Plzeň podpoří organizace působící v oblasti kultury prostřednictvím čtyřletého dotačního programu.

Cílená propagace v Plzni

V letech 2020–2023 rozdělí celkem 50 milionů korun. Vyhlášení programu schválila Rada města Plzně. Žádosti o podporu bude přijímat Odbor kultury Magistrátu města Plzně.       

„Vzhledem k tomu, že Plzeň je jedním z mála měst v České republice, které uplatňuje dotační politiku srovnatelnou s evropskými standardy, je důležité zachovat a rozvíjet systém kontinuálního financování a otevřené soutěže u kulturních subjektů, které nejsou napojené přímo na městský rozpočet,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociální věci Eliška Bartáková.
 
O podporu ve dvou kategoriích mohou žádat subjekty, mezi jejichž hlavní činnosti patří poskytování významné veřejné kulturní služby či organizace mimořádných kulturních projektů, které obohacují kulturní nabídku na území města Plzně. Minimální výše požadované a poskytnuté dotace činí 250 tisíc korun. O přidělení dotace rozhodne odborná komise, kterou jmenuje Rada města Plzně.
  
„Město uplatňuje systém víceletého financování od roku 2008, v předcházejících letech podpořilo například činnost Unie výtvarných umělců, Střediska západočeských spisovatelů, JOHANu či Divadla Dialog, v rámci podpory projektů pak například festival Člověk v tísni, Animánii, Divadelní léto pod plzeňským nebem či Jazz bez hranic,“ dodala vedoucí odboru kultury Květuše Sokolová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka