Plzeň rozdělí 950 tisíc korun projektům v oblasti kultury

Město Plzeň rozdělí 950 tisíc korun v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu, rozvoj a prezentaci celoroční umělecké a kulturní činnosti na rok 2021 jednotlivým žadatelům.

Cílená propagace v Plzni

Přidělení dotace 19 organizacím schválili zastupitelé.

„Dotační systém finanční podpory kultury ve městě Plzni existuje více než dvacet let. Jde o podporu širokého spektra kulturních aktivit, zejména neziskových organizací a nekomerčních kulturních akcí a činností,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Město mimo jiné přispěje Loutkovému divadlu V Boudě z. s. 142 tisíci korunami, Plzeňskému dětskému sboru z. s. 80 tisíc korunami. Podpoří rovněž SPOLEK K.R.O.K, jenž obdrží 72 tisíc korun a stejnou částku získá i Alliance francais de Plzeň z. s. Po 64 tisících korun dostanou organizace Pap-rna a “TALENTÁRIUM z. s.“.

„Minimální výše požadované i poskytnuté dotace je 20 tisíc korun a maximální výše 300 tisíc korun. Jeden žadatel může v tomto dotačním programu podat pouze jednu žádost na činnost. Žádosti o dotace přijímalo město do 2. listopadu 2020,“ doplnila Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně.

V programu na podporu uměleckých a kulturních projektů byly stanoveny tyto tematické okruhy: Veřejný prostor města jako místo pro umělecká díla a kulturní animace, Umělecké a kulturní projekty pro děti a mládež, podpora začínajících autorů a podpora kulturně vzdělávacích aktivit, Kultura jako nástroj uchování kulturních hodnot a tradic a Podpora reprezentace plzeňské kultury. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka