Plzeň rozdělí z Fondu životního prostředí bezmála milion

Město Plzeň rozdělí ze svého Fondu životního prostředí téměř 949 tisíc korun osmi různým organizacím, které požádaly o dotaci na projekty přispívající ke zlepšení životního prostředí.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Rozdělení peněz schválili zastupitelé. 

Největší částku, a to 395 tisíc korun, má dostat spolek ENVIC na projekt Hospodaření se srážkovými vodami na území města Plzně – motivační kampaň 2020. Jde o osvětovou kampaň, která předkládá veřejnosti informace o současných zhoršených podmínkách pro život ve městě kvůli špatnému hospodaření se srážkovými vodami. Následně navrhuje i možná řešení problému, a to přirozené využití vody a zeleně. „Projekt plynule navazuje na dosavadní aktivity spolku ENVIC, které za poslední roky výrazně přispěly nejen k informovanosti mezi laickou i odbornou veřejností, ale i k reálným krokům v rámci dané problematiky,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule. 

Město dále přispěje z Fondu životního prostředí dvěma sty tisíci korunami na vybudování zelené střechy na budově radnice druhého městského obvodu. Vytvořením zelené extenzivní střechy budou lépe ošetřeny následky silných dešťů i lépe zadržena vláha v okolí budovy. Na střeše má být vytvořen pochozí chodník s ostrovem a pergolou pro případný pobyt. „Těší mě, že se druhý městský obvod rozhodl přidat k úsilí za lepší klima ve městě a za efektivnější nakládání s dešťovou vodou. Rádi proto přispějeme na projektovou přípravu zelené střechy, která umožní i lepší chlazení budovy radnice,“ doplnil náměstek Michal Vozobule.

K dalším podpořeným projektům patří vydávání Zpravodaje 2020 spolkem Svoboda zvířat (48 000 korun), projekt spolku Motýl nazvaný S MOTÝLem v souladu s přírodou, který zahrnuje zejména aktivity pro děti, při nichž se formou her učí o přírodě a životním prostředí (55 000 korun), i výsadba ovocných keřů podél cyklostezky Malesice – Radčice (69 700 korun). Dotaci dále obdrží spolek Pěstuj prostor na projekt Architektura a vzdělávání – Plzeň zelená a modrá, který se skládá ze čtyřdílného přednáškového cyklu, festivalu Den architektury 2020 a workshopu pro děti (60 000 korun). Z Fondu životního prostředí podpoří město také čtvrtý městský obvod, který žádal o podporu na založení květnatých luk v lokalitě u Baumaxu na křižovatce Rokycanská x Jateční (60 666 korun), a dále vyhoví žádosti třetího městského obvodu o příspěvek na rekonstrukci plochy zahuštěných výsadeb keřů u vstupu do podchodu v ulici Sirková x Americká (60 375 korun).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka