Plzeň roznáší tisíce letáků, o nabídce pomoci chce dát město vědět seniorům

Plzeň začala s distribucí tisíců letáků nabízejících pomoc seniorům nad 80 let s registrací na očkování proti covid-19.

Cílená propagace v Plzni

Telefonní linku 374 780 960, na kterou si mohou zavolat a kde pomoc získají, chce město dostat do povědomí všech starších občanů. Úředníci magistrátu i brigádníci proto už od rána letáky rozvážejí do lékáren, na polikliniky, roznášejí je dopoledne u obchodních center a podobně. Stejně tak se informace objeví i ve školních jídelnách, kam si senioři chodí pro obědy.

„Naším cílem je, aby v Plzni nezůstal nikdo, kdo o nabídce naší pomoci nebude vědět. Dovolím si to označit za největší letákovou kampaň města v poslední době. Do oběhu půjdou tisíce letáků, další jsme připraveni dotisknout. Na území Plzně žije kolem devíti tisíc občanů starších 75 let, na ně se nyní zaměřujeme,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

Z Magistrátu města Plzně už ráno vyjely tři jednotky úředníků, zajišťují rozvoz letáků v jednotlivých městských částech. Například na Borech leták předají do 11 lékáren, také na Polikliniku Bory, na úřad městského obvodu, na území Plzně-středu pak bude dokonce leták předán na 18 míst. Vynechány nebudou ani Skvrňany, Slovany, Lochotín nebo Doubravka.

„Kromě toho v pátek ráno začaly také roznosy u obchodních center, kde se o to starají brigádníci. Začali jsme před Penny Markety, v dalších dnech to budou Lidl, Kaufland, Globus, Tesco, Albert, Norma i Billa,“ přiblížila vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně Jana Komišová. Od pondělí budou také letáky umístěny i ve školních jídelnách, kam si chodí senioři pro obědy, zapojí se i knihovny.

Kromě letákové kampaně město spouští také kampaň v rádiích, na regionální televizi, v tištěných médiích i na sociálních sítích.

V kampani město informuje o systému pomoci seniorům, který spustilo 18. ledna spolu s Mezigeneračním a dobrovolnickým centrem TOTEM. Plzeň zřídila telefonní centrum, v něm na čísle 374 780 960 vyplňují pracovníci a dobrovolníci spolu s volajícím seniorem registrační formulář na očkování proti covid-19. Lidé mohou telefonovat každý den od pondělí do pátku, v čase od 9 do 15 hodin. Pokud senior nechce vyplňovat formulář přes telefon, domluví se na daném telefonním čísle 374 780 960 a dobrovolník za ním poté přijde přímo domů, prokáže se průkazkou TOTEMu. Senioři si také mohou přijít zařídit registraci osobně na některá z připravených kontaktních míst. Zavolat na TOTEM mohou i občané z Plzeňského kraje mimo Plzeň, pro ně je číslo 374 721 689.
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka