Plzeň se chystá na světový šampionát v para lukostřelbě

Ve dnech 17. - 23. července bude město Plzeň hostit jednu z nejvýznamnějších sportovních akcí roku, Mistrovství světa v para lukostřelbě 2023.

Cílená propagace v Plzni

Šampionát bude zároveň nominačním závodem na Letní paralympijské hry v Paříži 2024. Organizátoři již odhalili podobu střelnice, chystají také bohatý doprovodný program pro veřejnost.

„Jedná se o jednu z největších sportovních událostí roku, která bude v Plzni k vidění. Jsem přesvědčen, že hlavní střelnice, která bude přímo na náměstí Republiky, bude velkým lákadlem i pro ty, kteří lukostřelbu běžně nesledují. Chtěl bych poděkovat všem, kteří akci připravují. Protože jsem byl u jejího zrodu, moc dobře vím, kolik práce na projektu odvedli,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Na plzeňské radnici se k této události ve čtvrtek 16. března sešli s představiteli města její organizátoři. Během setkání odtajnili finální podobu hlavní střelnice, kterou sportovci v červencových dnech využijí na náměstí Republiky, a na níž se odehraje velké finále. Seznámili se také s podobou kvalifikační střelnice v prostoru tréninkových hřišť FC Viktoria Plzeň v Luční ulici. S fotbalovým klubem pořadatelé úzce spolupracují, stejně tak s tenisovým klubem TK Škoda Plzeň, jehož zázemí rovněž plně využijí.

„Mistrovství světa v para lukostřelbě vnímám jako skvělou příležitost propagovat město Plzeň po celém světě,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová. 

Na mistrovství se již přihlásily dvě stovky závodníků z 30 zemí. Očekává se však účast přes 600 účastníků včetně realizačního týmu z více než 50 zemí světa.
 
„Organizátorům děkujeme za výběr města Plzně k uspořádání této mimořádné akce. Už se velmi těším na druhou polovinu července, až v Plzni osobně přivítám sportovce z různých koutů světa a budoucí účastníky paralympijských her v Paříži v roce 2024,“ doplnil radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka