Plzeň spustila prvního virtuálního průvodce SmartGuide

Návštěvníkům města Plzně nově slouží plnohodnotný virtuální průvodce v podobě mobilní aplikace SmartGuide. Přibližuje historii města a provází návštěvníky tím nejlepším z Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Umožňuje jim pohybovat se samostatně bez průvodce a davů a nabízí více než 42 bodů zájmu a 5 naučných tras.

Městská příspěvková organizace Plzeň - TURISMUS ve spolupráci se společností SmartGuide připravila pro české i zahraniční návštěvníky společnou oficiální aplikaci s kvalitním obsahem. Audioprůvodce v mobilu přibližuje historii města od svého vzniku až po současnost. „V aplikaci je více než 42 bodů zájmu a pět tematických tras s fotografiemi a zajímavými příběhy v češtině. Poznávací trasa “To nejlepší z Plzně” přibližuje návštěvníkům historii města, jeho význam a rozvoj, završený získáním titulu Evropské hlavní město kultury 2015. Druhá trasa “Plzeň pro děti” návštěvníky zavede do plzeňské Zoo, na dobrodružnou cestu pravěkem v DinoParku nebo do Techmanie, kde se zabaví celá rodina. Obě trasy jsou k dispozici zdarma všem českým návštěvníkům“, uvedla Silvie Burešová z organizace Plzeň-TURISMUS.

Jde o prvního jednotného průvodce pro město Plzeň, uživatelé tak nyní mají vše pohodlně pohromadě. Pomocí GPS telefon zjistí, kde se nacházíte, a podle toho vypráví poutavé příběhy, nebo vás dovede k místu, které je předmětem vašeho zájmu.  Celého průvodce lze stáhnout plně do offline režimu včetně map i audia a ušetřit tak mobilní data. I přes všechny výhody nového průvodce SmartGuide, je však stále možné vyrazit na klasické prohlídky expozic s „živým“ průvodcem, i taková prohlídka má své výhody.

SmartGuide průvodce je k dispozici také v Plzeňském Prazdroji pro zahraniční turisty. Je dostupný v anglickém, německém a ruském jazyce. „Účelem bylo vyhovět a flexibilně se přizpůsobit zahraničním návštěvníkům tak, aby si mohli vybrat z dostupných časů vypsaných prohlídek Pilsner Urquell a přizpůsobit výklad své řeči,“  řekla Pavla Mášková z Plzeňského Prazdroje. Do budoucna v pivovaru plánují rozšíření audioprůvodce i do Pivovarského muzea a Plzeňského historického podzemí.

Nejen město či pivovar, ale i Zoo v Plzni již využívá platformy SmartGuide. Svým návštěvníkům přes dva roky nabízí průvodce v češtině, angličtině a němčině a během léta zaktualizuje a rozšíří obsah.

Za revolucí v bezpečném a pohodlném poznávání nových destinací stojí česká technologická společnost SmartGuide. Její technologickou platformu pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců začalo nedávno používat také město Plzeň. V aplikaci je již dostupných více než 400 různých destinací po světě. SmartGuide si oblíbili cestovatelé, kteří chtějí prozkoumávat svým vlastním tempem, poslouchat zajímavé příběhy připravené místními průvodci a objevit skrytá místa mimo hlavní cestu.

Aplikaci bude město Plzeň moci využívat k zasílání push notifikací a také k upozornění návštěvníků na speciální akce, aktuální bezpečnostní informace či dočasně uzavřené expozice.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.08.2021 10:53



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka