Plzeň a kraj udělí stipendia úspěšným studentům

Město udělí stipendia úspěšným studentům Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celkem 200 tisíc korun od města získá deset studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Odměnu obdrží za vynikající studijní výsledky a spolupráci na projektech univerzity s městem, městskými institucemi, výrobními podniky a dalšími subjekty sídlícími na území krajské metropole. Usnesení vzala rada města na vědomí.

„Město Plzeň velmi výrazně podporuje studenty vysokých škol, jak Západočeské univerzity v Plzni, tak Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Město má se Západočeskou univerzitou v Plzni uzavřenou Smlouvu o partnerství, v jejímž rámci schválilo v květnu zastupitelstvo města dotaci pro vysokou školu ve výši dva miliony korun. Na stipendia města Plzně v roce 2020 vyčlenilo město finanční částku ve výši 200 tisíc korun. Odměnu získá deset studentů, každý obdrží částku 20 tisíc korun,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Stipendium získají ze Západočeské univerzity v Plzni Daniel Beran, Ondřej Malina, Lenka Kuncová, Zdeněk Frank, Antonín Glac, Josef Ježek, Jan Frank, Martin Mrázek, Karolína Šrámková a z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Lenka Vaňková.

Studenty podpoří i kraj

Celkem 11 studentů obdrží Stipendium Plzeňského kraje pro nejlepší studenty a doktorandy plzeňských veřejných vysokých škol u příležitosti Dne boje studentů za svobodu a demokracii. Každý ze studentů obdrží při této příležitosti částku 20 tisíc korun. Studenti, kteří získají stipendium, byli vybráni dle návrhu Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Slavnostní předání pamětních listů a stipendií se uskuteční 6. října v Měšťanské besedě v Plzni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka