Plzeň usiluje o dotaci na kamery do problémové Resslovy ulice

Město Plzeň podá žádost o dotaci na rozšíření kamerového systému na území třetího městského obvodu, konkrétně v Resslově ulici. Podporu chce získat z krajského programu Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality pro rok 2016.

Cílená propagace v Plzni

Právě Resslova ulice je vedle Americké v současné době z pohledu bezpečnosti problémová, policejní složky zde evidují vyšší výskyt protiprávní činnosti. Podání žádosti schválila Rada města Plzně. 

„Statistiky Policie České republiky dokládají za rok 2015 jenom v Resslově ulici celkem 38 případů protiprávního jednání. Z pohledu skladby trestné činnosti se jedná převážně o majetkovou trestnou činnost, tedy o krádeže v domech a provozovnách, o vloupání do objektů, vloupání do vozidel, poškozování zaparkovaných vozidel,“ přiblížil primátor města Martin Zrzavecký. Podle jeho slov aktuální problém v dané lokalitě spočívá zejména v rušení nočního klidu a porušování veřejného pořádku, což je zejména důsledkem rozšíření počtu hudebních klubů v Resslově ulici. V lokalitě často dochází k různým verbálním i fyzickým potyčkám mezi podnapilými, ke znečišťování okolí, poškozování cizích věcí. „Resslova ulice není v současné době vůbec pokryta městským kamerovým systémem, což znesnadňuje objasňování trestné činnosti. Navíc se tam nachází mateřská a základní škola,“ doplnil primátor. Umístění kamery v této lokalitě je v souladu s navrhovanou koncepcí rozvoje městského kamerového systému v Plzni.

O dotaci ve výši 214 tisíc korun město požádá Plzeňský kraj, který daný dotační program vyhlašuje každoročně. Kraj jím podporuje projekty, jejichž cílem je zlepšit bezpečnostní situaci a prohloubit pocit bezpečí jeho obyvatel a návštěvníků. Dotace je určena na projekty investičního i neinvestičního charakteru a žadatel může získat maximálně 70 procent celkových předpokládaných nákladů na realizaci projektu. Město Plzeň, jež má na spolufinancování projektu připraveno v rozpočtu 91 792 korun, se prostřednictvím svého odboru bezpečnosti a prevence kriminality již v předešlých letech zapojilo do výše uvedeného dotačního programu s žádostí o dotaci na investiční projekty. Díky tomu rozšířilo kamerový systém o dvě zařízení v lokalitě ulice Rokycanská a o další dvě v lokalitě Městského obvodu Plzeň 10–Lhota. V roce 2014 byla navíc získána dotace na bezpečnostní kamerový systém Panomera na městském fotbalovém stadionu. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka