Plzeň vyhlásí druhé kolo dotačního programu zaměřeného na odstranění bariér

Plzeň vyhlásí druhé kolo dotačního programu pro rok 2016 nazvaného Bezbariérovost, na první výzvu žádný zájemce nereagoval. Částkou půl milionu korun chce radnice podpořit zdravotně postižené osoby, seniory a rodiny s malými dětmi.

Cílená propagace v Plzni

Podpora má jít na projekty, které zpřístupní handicapovaným osobám stavby, odstraní pro ně bariéry při vstupech do domu, do výtahu, podpoří výstavbu výtahu, zpracování projektové dokumentace a podobně. Žádosti mohou být investiční i neinvestiční.

„Prostřednictvím tohoto programu, který je staronovým dotačním titulem v gesci magistrátního odboru sociálních služeb, se snažíme podpořit odstraňování bariér ve veřejném prostoru a bytových domech. Žádat o dotaci mohou fyzické osoby a právnické osoby nepodnikající, které budou projekt realizovat na území města Plzně,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Projekt musí být zahájen v kalendářním roce 2016 a dokončen nejpozději k 30. červnu 2017, pokud není ve smlouvě sjednáno jinak.

Žádosti bude možné odevzdat v sekretariátu zmíněného odboru pouze v termínech od 25. do 27. července 2016. V případě zaslání žádosti poštou je pro dodržení termínu rozhodující datum 27. července 2016, v ostatních případech datum doručení. Výsledky dotačního programu budou zveřejněny nejpozději do 31. října 2016 na http://socialnisluzby.plzen.eu/dotace/. Veškeré informace k uvedenému dotačnímu programu včetně poradenství při vyplňování žádostí je možno získat na telefonním čísle 378033356 nebo e-mailu: maranl@plzen.eu u Lukáše Mařana.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka