Plzeň vytvoří akční plán vzdělávání

Plzeň připraví akční plán v oblasti vzdělávání, pomůže vybudovat systém spolupráce mezi zřizovatelem, jeho školami, vzdělávacími zařízeními, organizacemi poskytujícími sociální služby a dalšími partnery. Díky existenci akčního plánu by měly vzniknout modely toho, jak řešit největší problémy v oblasti školství na území města. Následně se pak připraví konkrétní projekty šité na míru jednotlivým školám a na ně bude čerpat investiční prostředky z programu IROP. Cílem je zlepšit celý místní vzdělávac

Cílená propagace v Plzni

„Na přípravu akčního plánu chce město získat dotaci z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, dosáhnout může až na 95 procent zcelkových způsobilých nákladů, tedy vnašem případě na částku 3,79 milionu korun,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký. Podle něj jde o strategický dokument, který je nezbytnou podmínkou pro to, aby Plzeň mohla vnásledujících měsících čerpat investiční prostředky pro rozvoj základního školství z Integrovaného regionálního operačního programu. Přípravu a podání žádosti o dotaci na projekt nazvaný Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro území ORP Plzeň schválili zastupitelé. Stejně tak schválili předfinancování projektu zrozpočtu města. Srealizací se počítá vletech 2016 a 2017.

Zlepšení místního vzdělávacího systému umožní vněkterých případech odstranit selektivnost vzdělávací sítě, připraví fungující systém podpory dětí a žáků ohrožených neúspěchem, a zároveň celkově zvýší kvalitu poskytovaného vzdělávání. Ke konkrétním výsledkům by mělo patřit snižování počtu žáků opakujících ročník, snížení počtu absencí a zlepšení studijních výsledků žáků. V mateřských školách se zvýší počet dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí při zachování kvality poskytovaného vzdělávání. Pravděpodobně nejdůležitějším výsledkem dlouhodobé podpory v území by mělo být zvyšující se pozitivní hodnocení systémových kroků ze strany zřizovatelů, ředitelů i jednotlivých učitelů a zvyšující se důvěra rodičů v kvalitu škol. Zlepšující se kompetence učitelů zvyšují jejich očekávání vzhledem ke vzdělávacím výsledkům žáků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka