Plzeň získá dotaci na vybavení vědeckotechnického parku TechTower

Město Plzeň získá dotaci ve výši 14 milionů korun na pořízení vybavení pro vědeckotechnický park TechTower. Peníze získá z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, Služby infrastruktury.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Projekt TechTower má za cíl především udržet zajímavé a inovativní, technologické a byznysové projekty i startupy v regionu. Rekonstrukce začala v loňském roce. Přestavbou prochází dva objekty – Ležácké sklepy s dvaatřicetimetrovou vodárenskou věží a bývalá správní vila. Vodárenská věž, která dala celému projektu jméno, zůstane zachována a bude v ní k vidění expozice o historii areálu,“ uvedl k projektu, jehož kolaudace je plánována na podzim 2022, primátor města Plzně Martin Baxa.

Za částku 28 milionů korun pořídí Plzeň základní potřebné vybavení vybraných kanceláří a poloprovozních prostor i vybavení společných prostor. Není opomenuto také pořízení recepce či dovybavení zasedacích místností a multifunkčního sálu audiovizuální technikou. Financován bude také rezervační systém zasedacích místností a závorový systém areálu.

Maximální výše dotace z fondů EU ve výši 14 milionů korun poskytnutá ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost pomůže financovat 50 procent nákladů z celkových 28 milionů korun. Tím bude umožněno inovačním firmám využít zázemí jak kanceláří, tak sdílených prostor či coworkingu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka