Plzeň zrekonstruuje dům v Tělocvičné ulici pro potřeby chráněného bydlení

Zastupitelstvo města Plzně na svém jednání ve čtvrtek 2. listopadu 2023 schválilo úpravy financování projektu s názvem Chráněné bydlení v Tělocvičné ulici 11 v Plzni. Město plánuje rekonstrukci tohoto domu, který byl dlouhá léta nevyužit.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zde upraví šest bytů na chráněné bydlení, včetně vybudování zázemí pro pracovníky sociální služby. Poskytovatelem služby bude organizace Ledovec, z. s.

„Žádost o dotaci z Národního plánu obnovy (NPO) na tento projekt schválilo zastupitelstvo již v září 2022. V té době byl znám pouze odhad nákladů. Nyní po vyhotovení kompletní projektové dokumentace včetně položkového rozpočtu byly náklady zpřesněny a předpokládaná hodnota zakázky vychází na 19 milionů korun. Zároveň došlo i k navýšení předpokládané dotace z NPO, která může dosáhnout až na 15,3 milionu korun,“ vysvětlila Světlana Budková, radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení s tím, že realizace projektu je plánovaná na roky 2024–2025 v závislosti na přiznané dotaci.

Chráněné bydlení je sociální služba poskytovaná dle zákona o sociálních službách. Cílem je poskytovat po časově omezenou dobu podporu a zázemí uživatelům se zdravotním znevýhodněním. „Tak má klient možnost získat a upevnit si dovednosti spojené s životem v přirozených podmínkách a začlenit se do společnosti. Rekonstrukce v Tělocvičné 11 a vybudování nových kapacit včetně zázemí pro pracovníky nám umožní tuto službu klientům dlouhodobě poskytovat. Lůžka vybudovaná v rámci tohoto projektu se budou podobat samostatným bytovým jednotkám, které poskytnou uživatelům dostatek soukromí,“ doplnila radní Budková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka