Plzeň zvýšila náborový příspěvek pro nové strážníky na 100 tisíc korun

Zastupitelé města Plzně na svém únorovém zasedání schválili zvýšení náborového příspěvku pro nové strážníky z 30 na 100 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

 Částku 52 tisíc korun nově získá strážník po složení zkoušky odborné způsobilosti, zbylých 48 tisíc korun mu bude vyplaceno rovnoměrně v měsíčních příjmech v následujících dvou letech.

„Bezpečnost je pro naši koalici prioritou. Ihned po nástupu do funkce jsme napříč gescemi začali pracovat na opatřeních, u kterých věříme, že se v praxi osvědčí a povedou ke zlepšení bezpečnostní situace ve městě. Za čtyři měsíce máme první výsledky. Máme schváleného nového velitele strážníků, znovu jsme zavedli dvoučlenné hlídky a zvýšili jsme náborový příspěvek. Naše práce tím ale rozhodně nekončí,“ uvedl primátor Roman Zarzycký.

Nového velitele Městské policie Plzeň Petra Nováčka plzeňští zastupitelé schválili rovněž v únoru. Devětapadesátiletý Petr Nováček označil aktivní nábor nových strážníků a navýšení stavů za svou prioritu. Funkce se ujme ihned poté, co splní povinné školení a zkoušku na Ministerstvu vnitra ČR. K městské policii Petr Nováček přešel z krajského ředitelství Policie ČR, kde naposled působil na pozici náměstka ředitele pro oblast ekonomiky.

„Městská policie hraje důležitou roli v zajištění bezpečnosti ve městě. V lepším a efektivnějším výkonu služby nás limituje podstav strážníků, kterých v Plzni chybí zhruba čtyřicet. V nové koalici jsme se rozhodli, že to změníme. Chceme zaměstnání u městské policie zatraktivnit a do řad strážníků přivést nové tváře. Věříme, že tomu zvýšení náborového příspěvku společně s dalšími opatřeními, která chystáme, pomůže,“ říká radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer.

Náborový příspěvek není jediným motivačním stimulantem pro uchazeče o práci strážníka.

„Městská policie Plzeň nabízí navíc celou řadu zaměstnaneckých benefitů, např. možnost získání služebního bytu, příspěvek na dovolenou, na Vánoce, příspěvek na sportovní aktivity, na jazykové kurzy a mnoho jiného“, vyjmenovává některé z výhod Tomáš Petřík, dočasně pověřen velením Městské policie Plzeň.

Více informací najdou zájemci na https://www.mpplzen.cz/aktuality/lang_72/stan-se-straznikem-v-plzni.aspx. Zvednutí náborového příspěvku má pomoci ke stabilizaci personálního stavu organizace.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.02.2023 10:52



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka