Plzeňáci bojovali v soutěži Svačina roku. Přinášíme jejich recepty

Finále soutěže Svačina roku s Rio Mare se zúčastnila studentka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu s.r.o. Plzeň Barbora Kovaříková a student Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 Daniel Němec.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňští studenti si nakonec odnesli diplom za finálovou účast. Celkem letošní ročník celostátní soutěže přilákal rekordních 123 soutěžících z 35 středních škol se zaměřením na gastronomii a hotelnictví.

Soutěžní recepty:

Barbora Kovaříková - Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

Daniel Němec - Pohankové galettes plněné salátem z tuňáka Rio Mare

Suroviny (4 porce): Pohankové galletes (slané palačinky):  4 polévkové lžíce pohankové mouky; 2 dcl mléka; 1 vejce; 1 kávová lžička olivového oleje Monini; špetka soli; olej na smažení podle potřeby; Salát: 50 g1 m tuňákového krému Rio Mare Paté; 80 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě; malá hlávka salátu Little Gem (zelený); 1 středně velký oloupaný pomeranč; 8 soudkových mini rajčat; 1 zralého plodu avokáda; 4 snítky čerstvého tymiánu; malá kostka Lučiny; 1 kávová lžička olivového oleje Monini; 1 kávová lžička šťávy ze sicilských citronů LiMMi.

Postup: Obvyklým způsobem připravíme palačinkové těsto, do kterého zamícháme olivový olej. Po krátkém odpočinutí z těsta smažíme středně velké galettky. Očištěnou zeleninu a ovoce nakrájíme na kousky, salát na nudličky. Vše smícháme. Ochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou, solí. Lučinu vyšleháme do pěny s tuňákovým krémem Rio Mare Paté. Jednotlivé galettky potřeme pěnou a posypeme salátem. Dobře srolujeme, překrojíme napůl, dozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme v misce.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka